Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Πάτρα: Πόλεμος Χρυσής Αυγής – Αντιεξουσιαστών – Πνίγηκε στα δακρυγόνα η πόλη! (Βίντεο)

Πάτρα: Πόλεμος Χρυσής Αυγής – Αντιεξουσιαστών – Πνίγηκε στα δακρυγόνα η πόλη! (Βίντεο)

Μέχρι και μετά τις δύο τα ξημερώματα κράτησαν τα επεισόδια στους δρόμους της Πάτρας. Οι συμπλοκές ξεκίνησαν απ’ τα Ψηλά Αλώνια και επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους. Εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας που “έπνιξε” την περιοχή στα δακρυγόνα. Για ώρες υπήρξαν μάχες μεταξύ αστυνομικών και αντεξουσιαστών, ενώ στην περιοχή κινούνταν ομάδες μελών της Χρυσής Αυγής

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στο επάνω μέρος της πλατείας στα Ψηλά Αλώνια όταν ομάδα αντεξουσιαστών κινήθηκε κατά καταστήματος, που θεωρεί ότι συχνάζουν μέλη της Χρυσής Αυγής. Ακολούθησε πετροπόλεμος και τα επεισόδια επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους. Διμοιρία των ΜΑΤ επενέβη και έκανε χρήση χημικών για να απωθήσει τους συμπλεκόμενους.

Οι αντεξουσιαστές έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, στους οποίους έβαλαν φωτιά. Ταυτόχρονα άλλη ομάδα αντεξουσιαστών κινήθηκε από το πρώην παράρτημα του πανεπιστημίου, που βρίσκεται στη οδό Κορίνθου, προς την περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, αλλά εμποδίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις.

Για τρεις ώρες ήταν κλειστές οι οδοί Γούναρη-Σισσίνη-Καρατζα. Συμφωνα με το patrastimes λίγο πριν τα μεσάνυχτα με συντονισμένη επιχείρηση οι δυνάμεις των ΜΑΤ απομάκρυναν από το χώρο του Μαραγκοπούλειου τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι όμως συνέχισαν να παραμένουν στη διασταύρωση των οδών Γούναρη και Χαραλάμπη.

Ωστόσο ομάδα περίπου 60 περίπου αντιεξουσιαστών παρέμεινε έξω από το Μαραγκοπούλειο, ενώ αστυνομικές δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 18 προσαγωγές και μία σύλληψη. Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ένας 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος πρόσφατα είχε αποφυλακισθεί.

Η κατάσταση εκτονώθηκε μετά τις δύο μετά τα μεσάνυχτα.

Με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για “οργανωμένη εγκληματική συμμορία αναρχικών” που όπως περιγράφει ” εξήλθε από γνωστό παρακρατικό στέκι των Πατρών και επιτέθηκε σε κατάστημα στελέχους της Χρυσής Αυγής.” Σύμφωνα με την ανακόινωση της Χρυσής Αυγής “είναι η δεύτερη φορά που η εν λόγω επιχείρηση γίνεται στόχος”. Η Χρυσή Αυγή μάλιστα κάνει λόγο για επίθεση σε μια ώρα που “οι περισσότεροι εκ των πελατών ήταν οικογενειάρχες με ανήλικα παιδιά.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Κρήτη: ”Η πρωτοποριακή θεραπεία σκότωσε τη μάνα μας – Δεν ήθελαν να κάνουμε νεκροψία”!

Κρήτη: Αποκαλύψεις για τον μυστηριώδη θησαυρό που χάθηκε στην Ελβετία!

Βοιωτία: Έκλαιγε με λυγμούς τη σύνταξή της – Καταδίωξη και δύο συλλήψεις!

Ηράκλειο: Στο λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο της χλιδής – Δείτε φωτογραφίες!

Πάτρα: Αγωγή σε βάρος της Άντζελας Δημητρίου – ”Είχε φύκια ο δρόμος και δεν της άρεσε”!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε