Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Πάτρα: Συγκλονίζει ο μικρός αδερφός της αδικοχαμένης Νίκης – ”Έλα στα όνειρά μας, να μας μιλήσεις” (Βίντεο)!

ΦΩΤΟ από thebest.gr
ΦΩΤΟ από thebest.gr

Τα λόγια του 15χρονου Ανδρέα γέμισαν δάκρυα τα μάτια του Νίκου Νικολόπουλου και της Τασίας Μανωλοπούλου – ”Σου ζητάμε συγγνώνη για τον κόσμο τον απόξενο”…

Γεμάτα αγάπη ήταν τα λόγια αποχαιρετισμού στη Νίκη, που είπε χθες στην κηδεία της, ο αδελφός της Ανδρέας. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών για το τελευταίο αντίο στη 16χρονη κόρη του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου και της Τασίας Μανωλοπούλου. Εκ μέρους της οικογένειας, την αποχαιρέτισε ο μικρός αδελφός της, ο Ανδρέας,15 ετών, μαθητής του 2ου Γυμνασίου Πατρών. “Αγαπημένη μου αδελφή έζησες σε έναν κόσμο που δεν σε καταλάβαινε και στον οποίον δεν ταίριαζες. Η αγάπη όμως δεν έχει όρια και γλώσσα κι εσύ αλλά και εμείς την είχαμε απλόχερα. Ολοι μαζί περπατήσαμε σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο ενωμένοι. Είσαι μεγάλη αγωνίστρια, έκανες μικρά αλλά γενναία βήματα. Ελα στα όνειρά μας να μας μιλήσεις για τις αυλές του παραδείσου και την αγάπη. Σε ευχαριστούμε που γεννήθηκες και που μας δίδαξες υπομονή. Σου ζητάμε συγγνώμη για τον κόσμο τον απόξενο. Είσαι ένας άγγελος, από πάντα ήσουν άγγελος, είσαι το αστέρι μας το φωτεινό και η μεσίτριά μας στον επουράνιο πατέρα. δεν χρειάζεσαι την βοήθειά μας αλλά εμείς την δική σου. Εις το επανιδείν”.

Λόγια παρηγορίας απηύθυνε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός. “Νικούλα ήρθες σαν άγγελος πριν 16 χρόνια και φεύγεις από κοντά μας πραγματικό αγγελούδι”, είπε ο Θωμάς Γκορίλας, πρόεδρος της Εταιρείας Ψυζικής Υγείας και Εκπαίδευσης του Παιδιού και Εφήβου με Αυτισμό Αχαΐας.

Ζωή μέσα από τον θάνατο

Χαμόγελο και ελπίδα για την ζωή έδωσε σε πέντε συνανθρώπους μας η 16χρονη Νίκη, οι οποίοι έλαβαν τα όργανά της, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Καθηγητής Ανδρέας Καραμπίνης, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στη οικογένειά της και σχολιάζοντας το μεγαλείο ψυχής των δικών της.

“Το Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για την απώλεια της Νίκης, κόρης του Νικόλαου Νικολόπουλου και της Αναστασίας Μανωλοπούλου. Αν και ο ΕΟΜ δεν συνηθίζει να αναφέρεται δημόσια και ονομαστικά σε περιστατικά Δωρεάς Οργάνων, σεβόμενος την επιταγή της ανωνυμίας, στη περίπτωση αυτή δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί στην οικογένεια Νικολόπουλου.

Με την στάση της, υπερβαίνοντας τον μεγαλύτερο πόνο, περιέβαλε με εμπιστοσύνη και ανέδειξε τη σημασία της Δωρεάς Οργάνων στη πράξη, ευαισθητοποιώντας το πανελλήνιο. Η Νίκη τις ώρες αυτές, που όλοι την αποχαιρετούμε με συγκίνηση, δίνει ζωή σε 5 συνανθρώπους μας. Εκ μέρους των ευεργετηθέντων ληπτών, ο ΕΟΜ εκφράζει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη τους. Ευχόμαστε η σκέψη της σωτηρίας ασθενών συνανθρώπων μας, ως υπέρτατη έκφραση αγάπης και φιλαλληλίας να απαλύνει τον πόνο της μεγαλόψυχης οικογένειας”.

Πηγή: Tempo24, thebest.gr

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε