Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πιο κοντά στο μυστικό της Αμφίπολης – Συνεχίζονται οι εργασίες – Τριπλασιάστηκαν οι επισκέπτες

Πιο κοντά στο μυστικό της Αμφίπολης – Συνεχίζονται οι εργασίες – Τριπλασιάστηκαν οι επισκέπτες

Με εργασίες συντήρησης και υποστύλωσης συνεχίστηκαν το Σάββατο οι ανασκαφές, στον τύμβο της Αμφίπολης.

Συγκεκριμένα, έχουν τοποθετηθεί ξύλινα υπόστεγα κάτω από το θόλο αλλά και υποστύλώματα στο εσωτερικό και την είσοδο του τύμβου προκειμένου να εξασφαλιστεί η στατικότητα του.

Τα χώματα από το εσωτερικό μεταφέρονται μακριά μέσω ενός ειδικού ταινιόδρομου, που τοποθετήθηκε στο σημείο για να μην πλησιάζουν στο χώρο της ανασκαφής τα βαριά μηχανήματα.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι ελπίζουν τα αρχαιολογικά ευρήματα να αναβαθμίσουν την περιοχή τους ενώ όλοι φαίνονται να συμφωνούν πως στον τάφο κρύβεται “κάτι μεγάλο”.

Οι επισκέπτες του μουσείου της Αμφίπολης, όπου φυλάσσονται εκθέματα από προηγούμενες ανασκαφές που είχε πραγματοποιήσει ο αείμνηστος Δημήτρης Λαζαρίδης, έχουν τριπλασιαστεί.

Ο ίδιος μάλιστα ο αρχαιολόγος φαίνεται σύμφωνα με μαρτυρίες να πίστευε ότι εκεί είναι θαμμένη η σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ρωξάνη αλλά και ο γιος του στρατηλάτη. Μάλιστα, ο λόφος είναι γνωστός στους ντόπιους ως “ο λόφος της βασίλισσας”.

Δείτε το βίντεο του Alpha

Διαβάστε επίσης:

“Μνημείο μοναδικό στα Βαλκάνια”, λέει η Περιστέρη για τον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης

“Βόμβα” από την Περιστέρη – “Δεν πιστεύω ότι ο τάφος της Αμφίπολης έχει συληθεί” – ‘Ολο και πιο κοντά στο αρχαίο μυστικό

Μπαίνουν στον τάφο! Ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί το μυστικό

Αμφίπολη: Στην τελική ευθεία οι ανασκαφές – “Υπόκλιση” Τασούλα στο “μοναδικό μνημείο”

Αμφίπολη: Βρέθηκαν τα φτερά από τις ακέφαλες σφίγγες – Κατανόηση ζητούν οι αχραιολόγοι, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ανασκαφές (Φωτό)!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε