Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πύργος: Σκότωσε τον Διονύση Μπελόκα – Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη στυγερή δολοφονία!

ΦΩΤΟ από thebest.gr
ΦΩΤΟ από thebest.gr

Στο φως ο τελευταίος διάλογος δράστη και θύματος – Τον πυροβόλησε και τον σκότωσε χρησιμοποιώντας σκάγια για αγριογούρουνο…

Συγκλονίζει την τοπική κοινωνία του Λαμπετίου και του Πύργου η εν ψυχρώ δολοφονία του Διονύση Μπελόκα. Ενός ανθρώπου που ευσυνείδητα υπηρέτησε την Ελληνική Αστυνομία για χρόνια και παράλληλα θέλησε να υπηρετήσει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάτι που έπραξε στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Το κακό συνέβη λίγο πριν τη μια χθες το μεσημέρι, στο κέντρο του Λαμπετίου, στην αγορά του χωριού, μπροστά στα μάτια δεκάδων πολιτών. Ο 77χρονος δολοφόνος έφτασε με τη φρέζα του στο κέντρο του χωριού κρατώντας μια κυνηγετική καραμπίνα. Πλησίασε στα τραπέζια του καφενείου εκεί που ο Σάκης Μπελόκας και η παρέα του συζητούσαν. Αρχικά είπε στους θαμώνες “κάντε άκρη θα τον καθαρίσω. Οι άλλοι δεν φταίτε τίποτα” και αφού έρβισε το θύμα, πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής.

Ο δράστης χτύπησε τον άτυχο συνταξιούχο αστυνομικό στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα, ενώ χρησιμοποίησε και σκάγια για το κυνήγι αγριογούρουνου με μεγάλη διατρητική ικανότητα. Την ίδια στιγμή τα μέλη της παρέας του θύματος δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν, ούτε καν να τον μεταπείσουν. Μετά τους πυροβολισμούς, έπεσαν πάνω του να πάρουν το όπλο και εκτιμάται πως έπεσαν ακόμα δύο πυροβολισμοί στον αέρα. Οι θαμώνες του καφενείου ακινητοποίησαν το δράστη και στη συνέχεια τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς που έφτασαν άμεσα στο σημείο.

ΦΩΤΟ από ilialive.gr

ΦΩΤΟ από lialive.gr

Ο Παναγιώτης Σαργιέντης καθόταν ακριβώς δίπλα στον Διονύση Μπελόκα όταν ο 77χρονος εμφανίστηκε και πυροβόλησε. «Είμασταν μια παρέα πέντε ατόμων και πίναμε ένα ουζάκι. Ξαφνικά είδαμε τον δράστη να απευθύνεται σε εμάς με μια καραμπίνα στα χέρια. «Φευγάτε θα σας γ….ω όλους», ενώ απευθύνθηκε μετά στο Σάκη και του είπε «με γράφεις στα α…..α σου, θα σε σκοτώσω».

Ο μόνος που σηκώθηκε ήμουν εγώ να του πω «περίμενε να πούμε δυο κουβέντες, με ποιον τα έχεις», όμως αυτός αντέδρασε άμεσα, σήκωσε την καραμπίνα και πυροβόλησε τον Μπελόκα. Θα μπορούσε να έχει σκοτώσει οποιονδήποτε στην παρέα. Το όπλο όπως διαπιστώθηκε περιείχε εννιάβολα φυσίγγια που σκοτώνουν αγριογούρουνο στα 50 μέτρα. Ο Σάκης όταν ήρθε ο δράστης δεν ξέρω, αδράνησε, δεν είπε τίποτα» είπε ο κ. Σαργέντης. «Πάλι καλά που ζώ» ψέλλισε και συνέχισε: «Με την πρώτη ντουφεκιά, άκουσα ένα ωχ και είδα το Σάκη να πέφτει. Έπεσαν κανά τεσσάρι ντουφεκιές, δεν είδα που. Το μόνο που σκέφτηκα να μην είμαι και εγώ θύμα».

ΦΩΤΟ από thebest.gr

Όσον αφορά τα αίτια του εγκλήματος, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδονται σε προσωπικές διαφορές που είχαν δράστης και θύμα. Ειδικότερα, συγγενικά πρόσωπα του δράστη και του θύματος διατηρούσαν στο παρελθόν από κοινού επιχείρηση σε περιοχή της Ηλείας, όμως προέκυψαν προβλήματα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένταση μεταξύ του δολοφόνου και του συνταξιούχου αστυνομικού.

Πηγή: ilialive.gr, thebest.gr – Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε