Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 6χρονου – Τι λέει η αδερφή του δράστη

ΦΩΤΟ από xronos
ΦΩΤΟ από xronos

– Με λυγμούς είπαν το τελευταίο “αντίο” στο 6χρονο αγγελούδι οι δικοί του άνθρωποι
– Την ίδια ώρα η αδερφή του 15χρονου φερόμενους ως δράστη ζητάει την τιμωρία του
– “Να δικαστεί! Δεν θέλω να τον δω…”
– ΒΙΝΤΕΟ: Σπαρακτικές σκηνές στην κηδεία του 6χρονου αγοριού

Τις πρώτες απογευματινές ώρες έγινε η κηδεία του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ, ο οποίος βιάστηκε και δολοφονήθηκε στο Αλάν Κουγιού, με έναν 15χρονο να έχει ομολογήσει το φρικτό έγκλημα.

Η κηδεία έγινε σύμφωνα με τα ισλαμικά θρησκευτικά έθιμα, με ιμάμη να διαβάζει τον μικρό και μόνο άντρες να βρίσκονται στο νεκροταφείο. Στο τέλος της κηδείας μοιράστηκαν γλυκά καριόκες..

Ράγιζαν καρδιές από τον πόνο τψν δικών του ανθρώπων που έχασαν από τη μια στιγμή στην άλλη, το 6χρονο αγοράκι. Λύγισε ο παππούς του μικρού, ο οποίος του είπε με λυγμούς το τελευταίο “αντίο”

Στην κηδεία παρευρέθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας Νότης Χαραλαμπίδης αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Νομού Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης και ο περιφερειακός σύμβουλος και υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων Οντέρ Μούμιν, οι οποίοι έγιναν δέκτες παραπόνων των κατοίκων της περιοχής. Τέλος παρευρέθηκε και ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας Οζάν Αχμέτογλου.

Αδερφή 15χρονου καθ’ομολογίαν δράστη: Να δικαστεί! Δε θέλω να τον δω…

Όπως είπε η αδερφή του 15χρονου στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live, επιθυμεί ο αδερφός της να δικαστεί για αυτό που έκανε και να μην αφεθεί ελεύθερος.

“Να δικαστεί ο δράστης. Εμείς θέλουμε Δικαιοσύνη. Δεν πήγα να τον δω, δεν θέλω…” είπε.

Όπως είπε φίλος της οικογένειας του φερόμενου ως δράστη, ο 15χρονος είχε μεγαλώσει με την μητέρα του και κατά καιρούς πήγαινε για λίγο στην αδερφή του, που μένει κοντά στην οικογένεια του θύματος. “Να μείνει στη φυλακή… Να μη βγει και κάτι τίποτα σε άλλα παιδιά. Άστον μέσα να πεθάνει” είπε ο φίλος της οικογένειας του 15χρονου, στην Τατιάνα Στεφανίδου.

“Αφύσικη η ψυχραιμία” του 15χρονου

Τα προβλήματα συνεννόησης με τον 15χρονο κωφάλαλο φερόμενο ως δράστη της στυγερής δολοφονίας του 6χρονου Μεμέταλή Σεζάλ από τον συνοικισμό των αθιγγάνων του τέρματος της οδού Αδριανοπούλεως στην Κομοτηνή, καθυστερούν την κατάθεσή του στον εισαγγελέα ενώπιον του οποίου προσάχθηκε σήμερα στο δικαστικό μέγαρο της Κομοτηνής. Η οικογένεια του θύματος δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για ψυχική οδύνη, ενώ το έγγραφο της νεκροψίας θα προστεθεί στην δικογραφία αύριο το πρωί.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο συνήγορος της οικογένειας του 6χρονου θύματος, Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, ανέφερε ότι σύμφωνα με εδραιωμένη προσωπική του εκτίμηση μετά από την επαφή του με τον φερόμενο ως δράστη αλλά και από τις επαφές που είχε με ανθρώπους που συμμετείχαν στην διενέργεια προανακριτικών πράξεων, «ο 15χρονος επιδεικνύει μία αφύσικη ψυχραιμία, αντιλαμβάνεται πλήρως το τι έχει συμβεί, δεν φαίνεται στεναχωρημένος και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως χαμηλής ευφυΐας».

 

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι, διορίστηκε αυτεπάγγελτα από την εισαγγελία συνήγορος υπεράσπισης για τον 15χρονο, ο οποίος επιφυλάχθηκε να πει το οτιδήποτε πριν αποκτήσει πρόσβαση στην δικογραφία. Την Παρασκευή αναμένεται να έρθει στην Κομοτηνή από την Θεσσαλονίκη ειδικός διερμηνέας που να μπορεί να επικοινωνήσει με τον 15χρονο φερόμενο ως δράστη στη γλώσσα των κωφαλάλων και τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία της κύριας ανάκρισης. 

Πηγή: xronos, ΤΑΤΙΑΝΑ live, fonirodopis,

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε