Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ρέθυμνο: ”Πιθανότατα υπάρχει και δεύτερος κροκόδειλος” – Η ανησυχία του δημάρχου και οι έρευνες για το μεγάλο ερπετό – Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Τηλεόραση ΣΚΑΪ
Πηγή Φωτογραφίας: Τηλεόραση ΣΚΑΪ

– Ο κροκόδειλος εξακολουθεί να βρίσκεται στο φράγμα των Ποταμών αλλά εκφράζονται φόβοι πως δεν είναι ένας
– Γιατί οι επιστήμονες και ο δήμαρχος Ρεθύμνου θεωρούν πιθανό να υπάρχουν και άλλοι κροκόδειλοι στο σημείο
– Οι εικόνες που θα δείτε μεταδίδονται πλέον από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου
– Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να αφέθηκε το ερπετό από υπαλλήλους τσίρκου που βρέθηκε στην Κρήτη
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Την ώρα που η περιοχή γύρω από το φράγμα των Ποταμών έχει περιφραχτεί και οι συζητήσεις για τον κροκόδειλο συνεχίζονται εντός, αλλά πλέον και εκτός συνόρων, ο δήμαρχος Ρεθύμνου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει κι άλλος στη λίμνη, που έχει καταφέρει να επιβιώσει για μήνες.

Ο κ. Μαρινάκης απέκλεισε την περίπτωση της εγκατάλειψης ή διαφυγής του ζώου από τσίρκο. Θεωρεί ότι εγκαταλείφθηκε από ιδιώτη ο οποίος ήταν «ζωόφιλος αλά καρτ», όπως είπε χαρακτηριστικά κάνοντας αναφορά στην περίπτωση των ζωόφιλων κυρίως με τα σκυλάκια που τελικά γεμίζουν την Ελλάδα αδέσποτα.

”Ο κροκόδειλος βρίσκεται σε ένα ολόκληρο οικοσύστημα με έκταση ακτογραμμής 12 χιλιόμετρα. Μόνο το ένα χιλιόμετρο είναι προσβάσιμο και τα υπόλοιπα με πολύ πυκνή βλάστηση. Η περιοχή προσειδιάζει, με περιοχές περί του Αμαζονίου. Η λίμνη μπορεί να είναι τεχνητή αλλά έχει αναδειχθεί ένα ολόκληρο οικοσύστημα το οποίο διαταράσσεται τώρα όπως φαίνεται, από την απερισκεψία ενός ανθρώπου ο οποίος άφησε τον κροκόδειλο” τόνισε ο δήμαρχος Ρεθύμνου…

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα δείχνουν και τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Το Sky News μεταδίδει από το πρωί, τις εικόνες που τράβηξε ο ΣΚΑΪ από ελικόπτερο, πάνω από το φράγμα των Ποταμών. Σε αυτό το βίντεο, ο κροκόδειλος φαίνεται στο κέντρο της λίμνης και ξαφνικά αρχίζει να κολυμπάει προς την ακτή.

Εκεί, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες κτηνοτρόφων κατεβαίνουν ζώα για να ξεδιψάσουν και μοιραία πέφτουν πάνω του…

Tις επόμενες ημέρες ειδικοί επιστήμονες ξεκινούν συστηματική έρευνα για να εντοπίσουν το μεγάλο ερπετό. Αν και ουδείς έχει ειδική εμπειρία στους κροκόδειλους, σπεύδουν να υπογραμμίσουν το προφανές: απαιτείται προσοχή.

Ασφαλώς και υπάρχει κίνδυνος εάν πλησιάσει κανείς για να το φωτογραφήσει. Επίσης, να καταλάβουμε ότι τα ζώα συντροφιάς είναι μια ευθύνη και δεν πρέπει να τα αφήνουμε ελεύθερα. Αν δεν έχει εντοπιστεί άλλη φορά κροκόδειλος, έχουμε δεκάδες περιπτώσεις με χελώνες, ιγκουάνα και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς που εγκαταλείπονται» λέει ο κ. Πέτρος Λυμπεράκης, βιολόγος, έφορος σπονδυλωτών στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και με ειδικές γνώσεις ερπετολογίας.

Και μέσα σ’όλα, ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου έχει αποκτήσει και τη δική του σελίδα στο facebook. Oνομάζεται “Ο Σήφης ο κροκόδειλος και οι φίλοι του” κι έχει ήδη συγκεντρώσει χιλιάδες likes.

Ο Σήφης, μάλιστα, έχει αναρτήσει και μία απόφαση του ΥΠΕΚΑ σχολιάζοντας “για να μην έχουμε παρεξηγήσεις, διαβάστε και τη διεθνή σύμβαση και όσα προβλέπονται σε αυτή για εμένα και την παρέα μου…”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μεθυσμένος πήκε στο αντίθετο ρεύμα επαρχιακής οδού – Καταδίωξη από την τροχαία

Σεισμός 4,3 ρίχτερ στην Κρήτη

Μπαράζ συλλήψεων στη Θεσσαλία – Χειροπέδες σε 16 άτομα

Φυλακίστηκε για εμπρησμό, αθωώθηκε αλλά αυτοκτόνησε! Δεν άντεξε τη ντροπή και κρεμάστηκε

Μάλια: Μεθυσμένος Βρετανός έκανε την εκκλησία… american bar! Χόρευε ημίγυμνος την ώρα της Θείας Λειτουργίας

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε