Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ρόδος: Με πόσα χρήματα φαντάζεστε ότι καλείται να ζήσει 7μελής οικογένεια που χρωστάει σε τράπεζες;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Όταν πριν από χρόνια το αντρόγυνο από τη Ρόδο έπαιρνε δάνεια από τράπεζες δεν φανταζόταν τα όσα θα ακολουθούσαν…

Είναι μητέρα, εργάζεται στο δημόσιο, έχει πέντε παιδιά, ανάπηρο σύζυγο και προσπαθεί να ζήσει με το… ιλιγγιώδες ποσό των 3,66 ευρώ που απομένει από το μηνιαίο μισθό της. Είναι απίστευτο, αλλά δυστυχώς αληθινό και ίσως αυτό το κατόρθωμα θα πρέπει να καταχωρηθεί στα βραβεία Γκίνες.

Φυσικά ο μισθός της εργαζόμενης στο δημόσιο δεν είναι 3,66 ευρώ, αλλά αυτό το ποσό αποτελεί το υπόλοιπο από τις κρατήσεις που κάνουν οι τράπεζες για δύο δάνεια που πήρε – ένα καταναλωτικό κι’ ένα στεγαστικό πρώτης κατοικίας.

Όταν πήρε τα εν λόγω δύο δάνεια ήταν τις καλές εποχές και μπορούσε με το μισθό της (και εκείνον του εργαζόμενου συζύγου της) να τα αποπληρώνει. Δεν μπορούσε φυσικά να …μαντέψει όλα όσα ακολούθησαν με τις μειώσεις των μισθών, αλλά ούτε και ότι ο σύζυγός της θα είχε σοβαρή περιπέτεια υγείας, και θα έτρεχε για να βγάλει αναπηρική σύνταξη.

Όταν πήρε τα δύο δάνεια έβαλε υποθήκη το μισθό της, υπογράφοντας τα σχετικά έγγραφα των τραπεζών. Έτσι, τώρα οι τράπεζες παρακρατούν από το μισθό της τις μηνιαίες δόσεις που συμφώνησε να καταβάλλει και απομένει υπόλοιπο 3,66 ευρώ. Και με αυτό το ποσό πρέπει να ζήσουν η ίδια, τα πέντε παιδιά της και ο άνεργος σύζυγός της. Πρόκειται για μια αληθινή παράσταση ενός σύγχρονου Γολγοθά, μπροστά στον οποίο οι τράπεζες δεν δείχνουν καμιά όρεξη να συγκινηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Κρήτη: Την πυροβόλησαν την ώρα που έπινε καφέ – Πανικός στο κέντρο του Ηρακλείου!

Αχαϊα: Παρολίγον νέα τραγωδία σε γήπεδο 5Χ5 – ”Καρφώθηκε” παιδί την ώρα του αγώνα!

Εύβοια: Έβρισαν και έδιωξαν τον βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρη Αναγνωστάκη – Βίντεο!

Αχαϊα: Πέθανε στα 105 ο ”παππούς του facebook” – Ποιος ήταν ο Λεωνίδας Πανουτσόπουλος

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε