Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Σε ύφεση η φωτιά στη Μεσσήνη – Παραμένει μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής

Φωτό από tharrosnews.gr
Φωτό από tharrosnews.gr

Σε ύφεση είναι, πλέον, η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, Δευτέρα, στην Μεσσήνη και είχε ως αποτέλεσμα να εκκενωθούν οι γύρω οικισμοί, αφού οι φλόγες είχαν πλησιάσει επικίνδυνα τα σπίτια των κατοίκων.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας ήταν πολύ επικίνδυνη και χρειάστηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής για να μην υπάρξουν οδυνηρές συνέπειες.

Η πυρκαγιά βέβαια έκαψε περισσότερα από 2.000 στρέμματα γης, ωστόσο το θετικό είναι πως δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού υπήρχε μεγάλος κίνδυνος, με την πύρινη λαίλαπα να έχει φτάσει στις αυλές των σπιτιών των γύρω οικισμών.

Αυτή τη στιγμή, παρόλο που η φωτιά είναι σε ύφεση, υπάρχουν ακόμη διάσπαρτες εστίες, συνεπώς η πυροσβεστική δύναμη που βρίσκεται στην περιοχή είναι ακόμη ισχυρή.

Στο σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 40 οχήματα, αλλά και 84 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στις προσπάθειες για να τεθεί η πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο, συμμετέχουν ακόμη 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη, με το θετικό να είναι πως πλέον δεν απειλούνται οικισμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συντριβή πολεμικού αεροπλάνου τύπου A7 στη Κομοτηνή

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Τρίκαλα

Ηράκλειο: Δεν τα κατάφερε η 30χρονη – Ξεψύχησε λίγο μετά τον φίλο της

Μπήκαν άλλοι στον τάφο! Συναγερμός από στοιχεία που δείχνουν ότι ο τάφος της Αμφίπολης μπορεί έχει να συληθεί από τυμβωρύχους

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε