Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Σεισμός στη Λέσβο: Κατέρρευσαν σπίτια στη Βρίσα – Τραυματισμός στο Πλωμάρι [pics, vid]

ΦΩΤΟ από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεγάλες ζημιές αναφέρονται στο χωριό Βρισά του Πολιχνίτου στη νότια Λέσβο. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταρρεύσει πολλά σπίτια του οικισμού.

Ζημιές στη νότια Λέσβο έχει προκαλέσει, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο ισχυρός σεισμος που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, Μανώλη Αρμενάκα, κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα.

Νέο video ντοκουμέντο από το χωριό Βρίσα

Ζημιές στο Πλωμάρι από το σεισμό - ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίσης, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης – Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα. Σύμφωνα πάντα με τον Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου Μανώλη Αρμενάκα ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.

Ακούστε τι είπε στο newsIT.gr κάτοικος από το χωριό Βρίσα: 

Σύμφωνα με το LesvosPost, υπάρχουν πληροφορίες για τον τραυματισμό μιας γυναίκας στο Πλωμάρι. Επίσης, ένας άνθρωπος χρειάστηκε βοήθεια σύμφωνα με πληροφορίες για να απεγκλωβιστεί στο χωριό Βρίσα.

Ο πρώτες επίσημες αναφορές μιλούν για ζημιές σε σπίτια τόσο στο Πλωμάρι, όσο και στην πόλη της Μυτιλήνης αλλά και στα χωριά που εκτείνονται σε μια ζώνη μήκους περίπου 40 χλμ που εκτείνεται από το αεροδρόμιο του νησιού έως και την ευρύτερη περιοχή του Πλωμαρίου. Οι πιο πολλές ζημιές σημειώνονται σε παλιά κτίσματα, σκεπές και πτώση σοβάδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Lesvospost

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε