Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σέρρες: Νέα ομολογία για τα βασανιστήρια του Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας – ”Τον χτυπούσα αν και τον είχα λυπηθεί”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τον βασανιστικό θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη – Διαβάστε πως περιγράφει τα όσα έγιναν ένας από τους κατηγορούμενους

Οι τέσσερις πρώην καταδρομείς – αλεξιπτωτιστές σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών της Νιγρίτας Σερρών είναι αυτοί που φαίνεται να έχουν καταφέρει τα χτυπήματα, τα οποία μεμονωμένα ή συνδυαστικά προκάλεσαν το θάνατο Ιλία Καρέλι, με ειδικές πολεμικές λαβές, χρησιμοποιώντας βραχίονες και αγκώνες, όταν εκείνος ήταν δεμένος πισθάγκωνα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αυτό προκύπτει από το πόρισμα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και τις φιλικές συζητήσεις – ανακρίσεις με τέσσερις από τους βασικούς κατηγορουμένους, οι οποίοι αποκάλυψαν τμηματικά και συνδυαστικά τα όσα βασανιστικά συνέβησαν στο δωμάτιο – ψυγείο των φυλακών.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της αρμόδιας υπηρεσίας, προκύπτει προετοιμασία βασανιστικής «υποδοχής», όχι, όμως και εξόντωσης. «Ήθελα να τον χτυπήσω. Τον λυπήθηκα, όμως, όταν τον είδα σε άθλια κατάσταση. Τον χτυπούσαν, όμως, όλοι οι άλλοι και το έκανα και εγώ, για να μην πουν ότι λιγοψύχησα» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους κατηγορουμένους.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε απολογία 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι

H ανακρίτρια Σερρών, Γεωργία Τουτουντζή, που χειρίζεται τη δικογραφία καλεί το Σάββατο σε απολογία δεκαπέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας. Οι κλήσεις αναμένεται να επιδοθούν εντός της ημέρας στα εμπλεκόμενα πρόσωπα προκειμένου να απολογηθούν με την ιδιότητα των κατηγορουμένων.

Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι οι 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμίες για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους και να λάβουν οι συνήγοροί τους αντίγραφα του κατηγορητηρίου.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το αδίκημα για το οποίο θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην ανακρίτρια είναι αυτό της διακεκριμένης περίπτωσης βασανισμού κρατουμένου που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο ανθρώπου. Κατά τις ίδιες πηγές, η πράξη αυτήν βαραίνει τόσο αυτούς που συνέβαλαν στην αποτρόπαια πράξη, όσο κι εκείνους που δεν απέτρεψαν και δεν παρέλειψαν να κάνουν τις οφειλόμενες ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί.

Στον κατάλογο των παραπάνω σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν περιλαμβάνεται ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας, ο οποίος αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Σέρρες: Ασελγούσε στα τρία ανήλικα ανιψάκια του – Οι συχνές επισκέψεις στο σπίτι του αδερφού του δεν ήταν αθώες…

Ζάκυνθος: Προσπάθησε να σφάξει την κόρη της με κουζινομάχαιρο – Το θρίλερ κορυφώθηκε με απόπειρα αυτοκτονίας!

Ρόδος: Σκοτώθηκε 11χρονο παιδί την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο – Τι είπαν στη δίκη οι 6 κατηγορούμενοι…

Γιάννενα: Σάλος σε σχολείο από παραίτηση εκπαιδευτικού – Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του…

Ηράκλειο: Πανικός σε πολυκατάστημα με σύλληψη εγκύου – Η κλοπή που συγκίνησε τους περισσότερους πελάτες…

Θεσσαλονίκη: Τρεις… άφραγκοι Ωνάσηδες – Είχαν βρει τον τρόπο να ζουν πλουσιοπάροχα με όμορφες γυναίκες!

Πάτρα: Εργαζόμενη στον δήμο έπαθε κρίση πανικού μπροστά σε συνάδελφό της – Δείτε φωτό από το σημείο!

Εύβοια: Κόλαση φωτιάς σε δημοτικό σχολείο της Κύμης – Φωτό!

Πάτρα: Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου πλήρωσε πολύ ακριβά την εμπιστοσύνη που έδειξε σε έναν από τους πελάτες…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε