Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σέρρες: Προφυλακιστέοι 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοι για τα βασανιστήρια και τον θάνατο του Ιλία Καρέλι – Τι είπαν στις μαραθώνιες απολογίες τους…

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους – Εντός της ημέρας ενώπιον της ανακρίτριας οι υπόλοιποι 7 κατηγορούμενοι

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις χθεσινές -μαραθώνιες- απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας Σερρών, έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας, οι οποίοι κατηγορούνται για τα βασανιστήρια σε βάρος του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι, που είχαν ως συνέπεια τον θάνατό του.

Μετά την ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι έξι προφυλακισθέντες μεταφέρθηκαν, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, όπου θα παραμείνουν προσωρινά μέχρι να αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Όπως δήλωσαν οι συνήγοροι των έξι προφυλακισθέντων, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προσφύγουν κατά των προσωρινών ενταλμάτων κράτησης, υποστηρίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι στην περίπτωση των εντολέων τους καταστρατηγήθηκαν οι κανόνες της ποινικής δικονομίας.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Για την ίδια υπόθεση απολογήθηκαν στην ίδια ανακρίτρια άλλοι δύο συνάδελφοί τους, από το κατάστημα κράτησης της Νιγρίτας, οι οποίοι τελικώς αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Oι όροι αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την αυτοπρόσωπη εμφάνισή τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής τους, ενώ στον έναν από τους δύο επιβλήθηκε επιπλέον χρηματική εγγύηση ύψους 5000 ευρώ.

Όλοι αρνήθηκαν ότι πήραν μέρος στα βασανιστήρια και υποστήριξαν πως δεν ήθελαν να σκοτώσουν τον δολοφόνο του υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη.
Το δωμάτιο που βασανίστηκε ο Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας

Σήμερα έχουν κληθεί να απολογηθούν στην ανακρίτρια οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Νιγρίτας, από το σύνολο των 15, που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι αναμένεται να ζητήσουν και να πάρουν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Στον κατάλογο των 15 σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν περιλαμβάνεται ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας, ο οποίος αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε