Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Στη Ζάκυνθο η Όλγα Κεφαλογιάννη για τον τουρισμό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων της Ζακύνθου για την προώθηση και την ανάπτυξη των ποιοτικών μορφών τουρισμού, ζήτησε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν στο διεθνές συνέδριο για τις τέχνες και τις επιστήμες «Vesalius Continuum», αφιερωμένο στον μεγάλο Βέλγο ανατόμο Ανδρέα Βεζάλ. Το συνέδριο διοργάνωσε ο δήμος Ζακύνθου και η πρεσβεία του Βελγίου.

Τουρισμός, φιλοξενία και social media!

«Στρατηγικός στόχος του υπουργείου μας είναι η διαρκής ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος» τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε ότι για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, το υπουργείο αξιοποιεί όλα τα πλεονεκτήματα της χώρας, όπως οι τουριστικοί πόροι, ο πολιτισμός, η ελληνική φιλοξενία αλλά και τα σύγχρονα εργαλεία (social media).

Όσον αφορά τη Ζάκυνθο επισήμανε ότι αποτελεί έναν από τους πλέον καταξιωμένους προορισμούς της Ελλάδας

Επίσης υπενθύμισε τη ψήφιση δυο τουριστικών νόμων που συμβάλλουν στη δημιουργία -όπως είπε- ενός ευέλικτου θεσμικού πλαισίου που ευνοεί την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων και την ανάπτυξη υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Μιλώντας για την προσωπικότητα του Ανδρέα Βεζάλ, τόνισε ότι ήταν ένας από τους μεγάλους στοχαστές και επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, ένας ερευνητής της μεταμεσαιωνικής περιόδου ο οποίος συγκρούσθηκε με τα καθιερωμένα, αμφισβήτησε παγιωμένες αντιλήψεις και ήλθε σε αντίθεση με τα θρησκευτικά δόγματα.

Το πρόγραμμα που ακολούθησε η υπουργός

Σήμερα το μεσημέρι η υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε το μουσείο Σολωμού και επιφανών Ζακυνθίων. Ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία του νησιού, που αναδεικνύει τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο της Ελλάδας, όπως ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη. Επίσης ξεναγήθηκε και στο Βυζαντινό μουσείο.

Την κ. Κεφαλογιάννη συνόδευαν ο μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς και η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Χριστίνα Τετράδη

Χθες το βράδυ η υπουργός μετείχε σε εκδήλωση για τον τουρισμό που διοργάνωσαν τοπικοί φορείς. Η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην πετυχημένη από πλευράς αφίξεων και εσόδων τουριστική χρονιά, τονίζοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση. «Η συστηματική προσπάθεια που καταβάλαμε, με συγκροτημένη στρατηγική, έφερε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τέλος η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο με τον οποίο συζήτησαν θέματα θρησκευτικού τουρισμού. «Συνεργαζόμαστε με την Εκκλησία της Ελλάδας για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού και η Ζάκυνθος μπορεί να αποτελέσει πυλώνα για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα», είπε η κ. Κεφαλογιάννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραγωδία στη Ρόδο – Νεκρή 32χρονη οδηγός σε τροχαίο (ΦΩΤΟ)

Κρήτη: Τσακώθηκαν και τον πυροβόλησε πέντε φορές!

Ξάνθη: Όπλα, αρχαία νομίσματα, ναρκωτικά και… σύλληψη

Άγιο Όρος: Ώρες αγωνίας για τους πυροσβέστες – Θρήνος για τον ήρωα μοναχό

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε