Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Στις φλόγες πάλι η Άνδρος! Απειλούνται σπίτια κι εκκενώνονται δυο χωριά

ΦΩΤΟ από plektani.gr
ΦΩΤΟ από plektani.gr

– Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου στην ‘Ανδρο
– Τα μέτωπα είναι δυο: Στην περιοχή Άνω Γαύριο και στον Άγιο Πέτρο
– Μόνο 6 πυροσβέστες στο νησί την ώρα που ξέσπασε η φωτιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτωπα της φωτιάς είναι δυο και είναι ανεξέλγκτα! Το ένα στον Άγιο Πέτρο είναι περίπου δυο χιλιόμετρα. Το άλλο μέτωπο είναι στην περιοχή Άνω Γαύριο. Οι φλόγες απειλούν σπίτια με αποτέλεσμα μετλα τα μεσάνυχτα να αρχίσει η εκκένωση δυο χωριών. Επίσης σε πολύ κοντινή απόσταση από τις φλόγες υπάρχουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

ΦΩΤΟ από plektani.gr

Τεράστια ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στο νησί πνέουν πάρα πολύ ισχυροί άνεμοι κι έτσι η φωτιά εξαπλώνεται επικίνδυνα. Επίσης εξαιτίας των ανέμων είναι ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των πυροσβεστών που δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες…

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ plektani.gr

Στο σημείο μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα επιχειρούσαν μόνο 3 οχήματα με 6 πυροσβέστες ενώ από την πρώτη στιγμή έσπευσαν εθελοντές Δασοπυροσβέστες της περιοχής, ενισχυόμενοι από την υδροφόρα και το Πυροσβεστικό όχημα του Δήμου.

ΦΩΤΟ από plektani.gr

Από την Αθήνα για την Άνδρο ξεκίνησε οχηματαγωγό με 10 πυροσβεστικά οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ από τη Σύρο ξεκίνησαν άλλα 3 οχήματα με 6 πυροσβέστες.

Φωτιά στη Θάσο

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στη Θάσο ωστόσο οι φλόγες έχουν κατακάψει πάνω από 7.000 στρέμματα αφού οι θυελλώδεις άνεμοι δε λένε να κοπάσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ

Στις φλόγες και η Κεφαλονιά

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κουρουπάτα στην Κεφαλονιά. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα και αργά το βράδυ του Σαββάτου κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΥΜΟΥΛΕΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 

Μαίνεται η φωτιά στην Κεφαλονιά – Σε ύφεση στη Θάσο
 
Η Θάσος καίγεται! Κινδύνευσαν πυροσβέστες! Στήθηκε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Χειροπέδες σε 56χρονο για τη φωτιά στο Κατσιμίδι

Έπιασαν 67χρονο για απόπειρα εμπρησμού στο Καπανδρίτι

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε