Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Στον εισαγγελέα δύο για τον τραγικό χαμό του 10χρονου στη Μύκονο – “Μεμονωμένο περιστατικό”, λέει η δήμαρχος…

ΦΩΤΟ - mykonosdaily.gr
ΦΩΤΟ - mykonosdaily.gr

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθούν ο ιδιοκτήτης κι ο χειριστής του μοιραίου σκάφους που προξένησε τον τραγικό θάνατο του 10χρονου αγοριού στη Μύκονο.

Τί μπορεί να πει κανείς όταν η σκληρή πραγματικότητα είναι πως ένα 10χρονο αγοράκι βρήκε φρικιαστικό θάνατο στην προπέλα του σκάφους, το οποίο μέχρι πριν λίγα λεπτά του χάριζε στιγμές ξεγνοιασιάς;

Όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν μικρά κι ασήμαντα, ωστόσο η υπόθεση έχει ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, ούτως ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν.

Στον εισαγγελέα οι υπεύθυνοι

Στον εισαγγελέα Σύρου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, Τρίτη, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών και ο χειριστής του ταχύπλοου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το άτυχο παιδί που συνοδευόταν από συγγενή του, επέβαινε σε ένα φουσκωτό θαλάσσιο παιχνίδι σε σχήμα καναπέ και όχι μπανάνας, όπως αρχικά είχε αναφερθεί.

Όταν το ταχύπλοο άρχισε να σέρνει το συγκεκριμένο παιχνίδι, λόγω του μικρού κυματισμού στην περιοχή, ο 10χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στα νερά. Ο χειριστής του σκάφους αντιλήφθηκε τι συνέβη και γύρισε για να ανασύρει τον 10χρονο, αλλά δεν κατάλαβε σε ποιο σημείο ακριβώς είχε πέσει, με αποτέλεσμα το παιδί να παρασυρθεί και να τραυματιστεί από την προπέλα του σκάφους.

Ο 10χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο κέντρο υγείας του νησιού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

“Φορούσε σωσίβιο”, λέει η δήμαρχος Μυκόνου

Σε τηλεοπτικές της δηλώσεις, η δήμαρχος του κυκλαδίτικου νησιού, Ειρήνη Γρυπάρη, δήλωσε πως πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο έχει συγκλονίσει όλη την κοινωνία της Μυκόνου, ενώ ακόμη τόνισε πως το άτυχο παιδί φορούσε προστατευτικό σωσίβιο.

Ακόμη, σχετικά με τα αίτια του θανάτου, είπε πως αυτό που γνωρίζει, είναι πως το σωσίβιο του 10χρονου μπλέχτηκε στην προπέλα του σκάφους, την ώρα που ο χειριστής του είχε επιστρέψει και προσπαθούσε να τον βρει, αφού ο μικρτός είχε πέσει στη θάλασσα.

Ακόμη, δήλωσε πως οι γονείς του 10χρονου διατηρούν κατοικία κοντά στη συγκεκριμένη παραλία, στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου και πως είναι συγκλονισμένοι από τον θάνατο του γιου τους.

Τί λέει αυτόπτης μάρτυρας για το συμβάν

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε πως ο επιχερηματίας διατηρεί για πολλά χρόνια την επιχείρηση με τα water sports και πως το φουσκωτό δεν αναποδογύρισε, αλλά το παιδί έπεσε μέσα στη θάλασσα.

Ακόμη τόνισε πως δεν υπήρχε δεύτερο σκάφος στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά υποστηρίζει πως υπήρχε και δεύτερος ενήλικος στο σκάφος, ένας παρατηρητής, ο οποίος εξαιτίας των κυματισμών δεν είδε το παιδί που έπεσε στη θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ασύλληπτη τραγωδία στη Μύκονο – 10χρονο παιδί έκανε “μπανάνα” όταν σφηνώθηκε στην προπέλα του σκάφους που το τραβούσε

Κοντά σε σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αμφίπολη – Ενδείξεις για μεγάλο βασιλικό τάφο – Πιθανόν να ανήκει στον γιο ή τη γυναίκα του Μ.Αλεξάνδρου

Για παιδική πορνογραφία διώκεται ο σάτυρος Βρετανός που φωτογράφιζε ανήλικα παιδιά σε παραλία του Ηρακλείου

Ουρές χιλιομέτρων στα Ιωάννινα από καραμπόλα τριών οχημάτων – Απίστευτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε