Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τρεις νεκροί στην Αίγινα από σύγκρουση τουριστικού σκάφους με ταχύπλοο! Είχε μέσα 20 επιβάτες – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Οι δύο από τους τρεις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση σύμφωνα με το Λιμενικό
– Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης
– Στο σημείο πηγαίνει και ελικόπτερο
– Μετά τη σύγκρουση το τουριστικό σκάφος βυθίστηκε
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η φονική σύγκρουσ συνέβη λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή Νοτιοδυτικά της Αίγινας.

Το τουριστικό σκάφος είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, μεταφέροντας 20-25 παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους. Στο ενδιάμεσο, όμως, ταχύπλοο σκάφος, άγνωστο για ποιο λόγο, εμβόλισε με ταχύτητα τη λάντζα, η οποία ανατράπηκε και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο τραγικός απολογισμός είναι τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες, οι δύο από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Επιτόπου έσπευσαν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα για να βοηθήσουν τους ναυαγούς. Οι λιμενικοί ανέσυραν νεκρούς τρεις ανθρώπους και τρεις τραυματίες, οι δυο εκ των οποίων σοβαρά και ο ένας ελαφρότερα, ενώ σώοι ανασύρθηκαν οι υπόλοιποι επιβάτες της λάντζας.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, αυτή τη στιγμή στο νησί επικρατεί πανικός… Άνθρωποι κατεβαίνουν από τις βάρκες διάσωσης, σοκαρισμένοι και με κλάματα.  Το λιμενικό κάνει έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, MEGA

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε