Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Συνελήφθη ο εργολάβος για το εργατικό ατύχημα στα Χανιά – Ακόμα δεν έχουν βγάλει μέσα από το πηγάδι τον άνδρα που καταπλακώθηκε

ΦΩΤΟ από το FlashNews
ΦΩΤΟ από το FlashNews

– Το σοβαρό εργατικό ατύχημα στο πηγάδι έγινε στις 11:00 το πρωί και ακόμα δεν έχουν καταφερει να τον βγάλουν
– Παρών στο ατύχημα ήταν ο αδερφός του εργάτη που εργάζεται και εκείνος στο ίδιο συνεργείο
– Υπάρχει κίνδυνος και για τους διασώστες να καταπλακωθούν από τα χώματα
– Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης

Νωρίς το απόγευμα, συνελήφθη ο εργολάβος αλλά και εργαζόμενοι του συνεργείου που είχαν αναλάβει τις εργασίες στο πηγάδι,
ενώ θα εξεταστεί αν υπήρχε σχετική άδεια για την εκτέλεση των εργασιών.

Ο περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης βρίσκεται στον τόπο του τραγικού περιστατικού τον οποίο έχουν εκκενώσει οι αρχές.

Σύμφωνα με το FlashNews, η επιχείρηση είναι αρκετά δύσκολη και ενέχει κινδύνους για μεγαλύτερη υποχώρηση των τοιχωμάτων. Ειδικοί, συνεργεία μέχρι και μηχανικοί βρίσκονταν στο σημείο για να βρουν έναν ασφαλή τρόπο προκειμένου να απομακρυνθεί ο χωμάτινος όγκος.

Η προσπάθεια των διασωστικών συνεργείων να ανασύρουν τη σκαλωσιά δυστυχώς δεν είχε αποτέλεσμα ως προς τον εντοπισμό του άτυχου 39χρονου εργάτη.
Οι αρχές είχαν αποφασίσει να χρησιμοποιηθεί ένα ερπυστριοφόρο μηχάνημα στο οποίο θα έδεναν τη σκαλωσιά και θα την τραβούσαν πάνω, με τις ελπίδες όλων να βρεθεί πάνω σε αυτήν ο εργάτης.

Η προσπάθεια έγινε, η σκαλωσιά βγήκε, όχι όμως και ο 39χρονος ο οποίος απ’ ό,τι φαίνεται πρέπει να βρισκόταν τελικά κάτω από αυτήν.
Έτσι πλέον θα προχωρήσουν τα συνεργεία στην εκσκαφή όλου του χώρου περιμετρικά του πηγαδιού.
Δεύτερο εμπόδιο ήρθε να προστεθεί το γεγονός ότι το πηγάδι γέμισε νερό…

Οι διασώστες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την προσπάθεια όσο χρειαστεί, γι’ αυτό το λόγο μάλιστα, η πυροσβεστική υπηρεσία το απόγευμα, πήγε προβολείς και γεννήτριες προκειμένου να μπορούν να εργαστούν ακόμα και όταν πέσει το φως.

Πώς έγινε το σοβαρό ατύχημα

Συνέβη λίγο μετά τις 11 το πρωί, στο Κόκκινο Μετόχι Χανίων, κοντά στο Νοσοκομείο.
Θύμα είναι ένας 39χρονος εργάτης, ο οποίος καταπλακώθηκε από κυβικά χώματος την ώρα που έκανε εργασίες σε πηγάδι και ακόμα, οι αρχές καταβάλουν δραματικές προσπάθειες για τη διάσωσή του.

ΦΩΤΟ από το FlashNews

Πρόκειται για έναν 39χρονο Έλληνα, ομογενή από τη Γεωργία, ο οποίος “θάφτηκε” μέσα σε κυβικά χώματος όταν υποχώρησε τμήμα από τα τοιχώματα του πηγαδιού και ενώ ο ίιδιος έκανε εργασίες μέσα σε αυτό.

Το πηγάδι φτιάχτηκε το 1940 και γίνονταν εργασίες για τη στήριξη των τοιχωμάτων του

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, ο άτυχος εργάτης, την ώρα που έγινε η υποχώρηση, βρίσκονταν στον πάτο του πηγαδιού ενώ ακόμη τρεις συνάδελφοί του,
κατάφεραν να “διαφύγουν” αλώβητοι από το χώρο του ατυχήματος, καθώς βρίσκονταν σε υψηλότερο σημείο του πηγαδιού, πάνω στις σκαλωσιές.

Το πηγάδι – βάθους περίπου 15-17 μέτρων – χρονολογείται απο το 1940 και οι εργασίες αφορούσαν στην στήριξη των τοιχωμάτων με πλέγματα και τσιμεντοκονίαμα…

Και ενώ οι εργάτες είχαν φτάσει σε βάθος περίπου 10 μέτρων και τοποθετούσαν πλέγματα απο ένα κούφωμα άρχισαν να πέφτουν πέτρες και χώματα ενώ ακολούθησε η συνολική κατάρρευση.

Ήταν η πρώτη του ημέρα στη δουλειά – Ο αδελφός του ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο ατύχημα

Ο 39χρονος, ο οποίος σε τρεις ημέρες έχει τα γενέθλιά του και σήμερα ήταν η πρώτη του ημέρα στη δουλειά,
δεν μπόρεσε να αντιδράσει καθώς ήταν στο βάθος του πηγαδιού.
Ο αδελφός του, ο οποίος εργάζεται και αυτός στο ίδιο συνεργείο, ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο ατύχημα καθώς βρισκόταν στο χείλος του πηγαδιού.

ΦΩΤΟ από το FlashNews

Μάλιστα, μισή ώρα μετά το ατύχημα, επιχείρησε και τον κάλεσε στο κινητό το οποίο είναι σε λειτουργία.
Από την άλλη γραμμή, μετά από δύο “χτυπήματα”, ακούστηκε ότι ο συνδρομητής δεν είναι διαθέσιμος ενώ οι διασώστες που επιχειρούν δεν άκουσαν την κλήση, γεγονός που δείχνει ότι ο 39χρονος έχει στην κυριολεξία καταπλακωθεί από τα χώματα.

Κίνδυνος κατάρρευσης και εγκλωβισμός των διασωστών

Στο σημείο πήγαν από την πρώτη στιγμή δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, πυροσβεστικές δυνάμεις για την επιχείρηση διάσωσης του 39χρονου ενώ νωρίς το μεσημέρι έφτασε ομάδα της ΕΜΑΚ απο το Ηράκλειο και εργολάβος από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Η πορεία της επιχείρησης όμως δεν εξελίχτηκε όπως θα περίμεναν οι συνάδελφοι και οι αγαπημένοι του 39χρονου, καθώς ο εργολάβος επεσήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος μεγαλύτερης κατάρρευσης των τοιχωμμάτων του πηγαδιού και εγκλωβισμός των ίδιων των διασωστών που επιχειρούν με κίνδυνο της ζωής τους.

Η ανησυχία για την έκβαση της επιχείρησης γίνεται εντονότερη καθώς ο 39χρονος μέχρι στιγμής δεν ανταποκρίνεται στις προσφωνήσεις των διασωστών και δεν δίνει σημάδια ζωής.

Τις συνθήκες υπο τις οποίες συνέβη το ατύχημα ερευνούν οι αστυνομικές αρχές που πήγαν στο σημείο, όπου επίσης και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Δραματική επιχείρηση διάσωσης μέσα σε πηγάδι – Εργάτης καταπλακώθηκε από χώματα!

Κρήτη: Βρήκαν 7 κιλά χασίς και… ψάχνουν τους κατόχους

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στο Λουτράκι

Φωτιά στην Κερατέα κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε