Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Σύρος: Η δίκη που ζωντάνεψε εφιάλτες – Σκότωσε τον ιδιοκτήτη και έβαλε φωτιά σε θαμώνα του μπαρ (Βίντεο)!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο δολοφόνος υποστήριζε ότι πάσχει από σχιζοφρένεια – Οι ισχυρισμοί του, για τα όσα έγιναν μέσα στο μπαρ δεν έπεισαν το δικαστήριο…

Εκδικάσθηκε στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο Νάξου η υπόθεση της δολοφονίας του Σπύρου Βάλβη, ο οποίος πυροβολήθηκε από τον Αθανάσιο (Σάκη) Κωνσταντινόπουλο τον Ιούλιο του 2012 σε μπαρ της Ερμούπολης.

Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου και αναβλήθηκε για μερικές ημέρες μετά από αίτημα του κατηγορουμένου. Το πρωί της Τρίτης (29-10-2013) εκδικάσθηκε και επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης +16 χρόνια στον 62χρονο Σάκη Κωνσταντινόπουλο ο οποίος βαρύνεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, απόπειρας ανθρωποκτονίας (εμπρησμός σε βάρος του Γιώργου Ψιλόπουλου) και παράνομη οπλοκατοχή,οπλοφορία και οπλοχρησία.
Ο δράστης με χειροπέδες - ΦΩΤΟ από cyclades24.gr

Ο δράστης εμφανίστηκε μετανοιωμένος, ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι πάσχει από σχιζοφρένεια και ότι τη μοιραία εκείνη νύχτα δεν είχε συνειδητοποιήσει τις πράξεις του. Έπεσε σε αρκετές αντιφάσεις και δεν κατάφερε να πείσει κανέναν, γι αυτό και δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Ο Σάκης Κωνσταντινόπουλος θα επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλού στις οποίες είχε μεταφερθεί, μιας και παλαιότερα ήταν προφυλακισμένος στη Χίο. Δείτε το βίντεο του cyclades24.gr…

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας

Ο δράστης με χρήση εύφλεκτου υγρού τραυμάτισε τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου του 2012 θαμώνα μπαρ στην Ερμούπολη Σύρου και στη συνέχεια, όταν επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν, πυροβόλησε και σκότωσε το συνιδιοκτήτη του καταστήματος.

Ο 61χρονος, που είχε έρθει στο νησί από την Αιτωλοακαρνανία, πήγε στο μπαρ όπου είχε φραστικό επεισόδιο με άλλο θαμώνα. Κατά την λογομαχία του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με εύφλεκτο υγρό. Στη συνέχεια, άλλοι θαμώνες με τον ιδιοκτήτη προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον 61χρονο, ο οποίος πυροβόλησε με όπλο κσι τραυμάτισε στο θώρακα 42χρονο συνιδιοκτήτη του καταστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε