Κυριακή, 16 Ιουν.
24oC Αθήνα

Θεσ/νίκη: “Έργο ζωής” με έξι νέα χειρουργεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Έξι νέα χειρουργεία σε καινούργια πτέρυγα αποκτά το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ενώ αναβαθμίζονται και τα ήδη υπάρχοντα, με σχετική σύμβαση που υπεγράφη στο κτίριο διοίκησης του νοσοκομείου, ανάμεσα στην εταιρεία “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”, που εκπροσωπεί την πλευρά του Δημοσίου και την ανάδοχο εταιρεία “INSO SpA”.

Τις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” εκπροσώπησε στην υπογραφή της σύμβασης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ηρακλής Δρούλιας και την ανάδοχο εταιρεία ο διευθύνων σύμβουλός της, Νικόλαος Λεκατσάς, ενώ παρόντες ήταν ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης, Θρασύβουλος Βεντούρης, ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Τσαλικάκης και η διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ, Τζίνα Λεπτοκαρίδου.

Όλο το σχέδιο του έργου

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέας πτέρυγας σε τρία επίπεδα, με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 4.145,30 τ.μ. Στη νέα πτέρυγα δημιουργούνται χειρουργεία, γραφεία διοίκησης, καθώς και κεντρική αποστείρωση και πλυντήρια. Παράλληλα, ανακατασκευάζεται η υπάρχουσα πτέρυγα χειρουργείων, τόσο στο υπόγειο του υφιστάμενου κτιρίου όσο και στον όροφο. Στο έργο περιλαμβάνεται και η προμήθεια-εγκατάσταση του απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία έξι νέων χειρουργείων, τα οποία αφού παραδοθούν σε λειτουργία θα ξεκινήσει η αναβάθμιση άλλων τεσσάρων- ήδη υπαρχόντων.

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 30 μήνες, θα κοστίσει 17 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ

“Πρόκειται για ένα έργο πνοής, αίτημα πολλών χρόνων του ιατρικού κόσμου της πόλης αλλά και της πανεπιστημιακής κοινότητας. Με σταθερά βήματα η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση” τόνισε ο γ.γ. Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, “ίσως και συντομότερα”.

Ο κ. Βεντούρης χαρακτήρισε “παράδειγμα προς αποφυγή” τις διαδικασίες και τις ενέργειες οι οποίες είχαν καθηλώσει το έργο τόσα χρόνια, επισημαίνοντας πως “κινδύνευσε να απενταχθεί από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα”

Κατά την υπογραφή της σύμβασης επισημάνθηκε -μεταξύ άλλων- ότι πρόκειται για ένα έργο, η πρώτη μελέτη σκοπιμότητας και χρηματοδότησης του οποίου είχε εγκριθεί πριν από 28 χρόνια (από το 1986) και πέρασε από πολλούς σκοπέλους μέχρι και τις 3.05.2012, οπότε και ανατέθηκε στην πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. (σήμερα Κτιριακές Υποδομές) με απόφαση του τότε Υπουργού Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεκάδες παράνομους μετανάστες στο Αγαθονήσι περισυνέλλεξε το Λιμενικό

Θρίλερ με δύο μικρά παιδιά που παραλίγο να πνιγούν – Η σωτήρια επιχείρηση με σούπερ πούμα σε Νάξο και Ρόδο

Ζάκυνθος: Οι μετανάστες κρύβονταν σε… τροχόσπιτο! Ο έλεγχος ρουτίνας και οι Λετονοί διακινητές ψυχών

Γνωρίστε τον Φινλανδό που έχει επισκεφθεί 105 φορές τη Ρόδο! Οικοδόμος, με έφεση στο…στιφάδο και το τζατζίκι! Φωτό

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε