Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλία: Συγκίνηση για τον θάνατο πασίγνωστου φούρναρη της Αγιάς – Τέλος εποχής για ένα φούρνο 129 χρόνων!

ΦΩΤΟ από thessalianews.gr
ΦΩΤΟ από thessalianews.gr

Ο θάνατος του αρτοποιού σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρη την πόλη και βύθισε στο πένθος τους συγγενείς του…

Σε ηλικία 78 ετών πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής (09-03-2014) ένας από τους πιο παλιούς αρτοποιούς της Αγιάς, ο Γιάννης Καρδάρας, μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο θάνατος του κυρ – Γιάννη, ανιψιού του αείμνηστου Αγιώτη πολιτικού Τάκη Καρδάρα, σκόρπισε συγκίνηση σε ολόκληρη την περιοχή, αφού ήταν γνωστός σε όλους, αλλά και ιδιαίτερα αγαπητός για τον αυθόρμητο, αληθινό και όλο ζωντάνια μποέμ χαρακτήρα του.

Ακούραστος εργάτης υπήρξε ο συνεχιστής του φούρνου στο κέντρο της Αγιάς που δημιούργησε ο παππούς του, το 1885, και κατόπιν, τον κληρονόμησε και λειτούργησε ο πατέρας του Βαγγέλης Καρδάρας.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα ”Ελευθερία”, ο Γιάννης Καρδάρας, με τη μεγάλη στήριξη της αγαπημένης του συζύγου Λόλας, εξέλιξε την επιχείρηση, δημιούργησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και δεύτερο αρτοποιείο στον Αγιόκαμπο, καλύπτοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό τη ζήτηση στην παραλιακή ζώνη σε ψωμί και συναφή είδη, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μα κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.

Με την τυπική, αλλά όχι ουσιαστική συνταξιοδότησή του, αφού ποτέ δεν σταμάτησε τη δουλειά, τα αρτοποιεία πέρασαν στην τέταρτη γενιά Καρδαραίων, στον γιο του Βαγγέλη Καρδάρα, ο οποίος συνεχίζει ως σήμερα, με τη συνδρομή και της αδελφής του Μαρίας, μια παράδοση που μετρά, πια, 130 συναπτά έτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Ηράκλειο: Πασίγνωστο μπαρ έγινε στάχτη – Η φωτιά ξεσήκωσε μια ολόκληρη γειτονιά!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε