Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: ”Δουλέψαμε και δεν τα κλέψαμε” – Το ξέσπασμα συνταξιούχων για το ”τσεκούρι” στις συντάξεις τους [vid, pics]

ΦΩΤΟ από thousandnews.gr
ΦΩΤΟ από thousandnews.gr

Ξανά στους δρόμους οι απελπισμένοι συνταξιούχοι. ”Δεν αντέχουμε άλλο” λένε με ένα στόμα, μια φωνή…

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων ”Η Συσπείρωση”. Οι συνταξιούχοι που βράζουν με τις περικοπές στις συντάξεις τους, κρατoύν πανό με το σύνθημα ”Εμείς δουλέψαμε δεν κλέψαμε”. Ζητούν να σταματήσουν οι περικοπές στις συντάξεις τους δηλώνοντας: ”Δεν αντέχουμε άλλο. Ο Κατρούγκαλος μας κοροϊδεύει. Και να μας ψεκάσουν δεν μας πειράζει”.

Εν τω μεταξύ, έξω από την 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια στην πλατεία Αριστοτέλους βρίσκονται γιατροί και εργαζόμενοι των νοσοκομείων ”Θεαγένειο” και ”Ιπποκράτειο” της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, η οποία προκήρυξε για σήμερα τρίωρη στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του Ιπποκρατείου οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες, ενώ υπογραμμίζουν την έλλειψη μαστογράφου και αντιδραστηρίων για αιματολογικές εξετάσεις. Σημειώνουν ότι στηρίζονται σε δωρεές κ πολιτών, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στα εντατικά και εξαντλητικά ωράρια. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στο Θεαγένειο, δηλώνουν ότι δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος και καταγγέλλουν τη συγχώνευση χειρουργικών κλινικών.

Πηγή: thousandnews.gr, thestival.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε