Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έσπασαν το αυτοκίνητο καθηγητή του ΑΠΘ την ώρα που έκανε μάθημα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

”Σπούδασα επί χούντας, αλλά τέτοιο φασισμό δεν συνάντησα” είπε ο καθηγητής του ΑΠΘ, που διαπίστωσε όλα όσα είχαν γίνει όταν πήγε στο πάρκινγκ για να πάρει το αυτοκίνητό του…

Σπασμένο βρήκε το αυτοκίνητο του μέσα στην πανεπιστημιούπολη καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στην πανεπιστημιακή κοινότητα κι ερωτήματα για το εάν πρόκειται για μια τυχαία προσπάθεια διάρρηξης ή αν είναι μία στοχευμένη ενέργεια-μήνυμα που σχετίζεται με το φορτισμένο κλίμα των τελευταίων μηνών στο Α.Π.Θ.

Την Τρίτη (04-12-2012) στις 21:45, όπως περιγράφει στο thesstoday.gr ο καθηγητής, αφού τέλειωσε τα μαθήματά του στο Αριστοτέλειο, πήγε στο πάρκινγκ της σχολής όπου διδάσκει κι εκεί βρήκε το αυτοκίνητο του με σπασμένα τζάμια, ξηλωμένο το μπροστινό εσωτερικό μέρος, ενώ έλειπαν και προσωπικά του έγγραφα.

Κάλεσε άμεσα την αστυνομία, η οποία όμως του ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να μπει στο χώρο του πανεπιστημίου γιατί δεν πρόκειται για κακουργηματική πράξη, εκτός εάν ο καθηγητής ενημέρωνε τον εισαγγελέα και με δική του πλέον εντολή οι αστυνομικοί έμπαιναν στο χώρο του Α.Π.Θ.

Εντέλει, η αστυνομία ζήτησε από τον καθηγητή να βγάλει το αυτοκίνητο έξω από το χώρο του πανεπιστημίου για να καταγραφεί το συμβάν. Μην έχοντας άλλη επιλογή, με τη συνδρομή οδικής βοήθειας έβγαλε το αυτοκίνητό στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ, όπου έγινε η καταγραφή του συμβάντος.

«Δεν ξέρω ποιος μπορεί να το έκανε. Μπορεί να είναι ένα τυχαίο γεγονός, όμως πριν από λίγες εβδομάδες άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές με βαριά στο αυτοκίνητο φοιτητή του ΑΠΘ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ευνομίας στο χώρο. Μίλησα χθες μαζί του και με προβλημάτισε ότι το παιδί ήταν πολύ ταραγμένο. Μου στοίχισε που το είδα έτσι…

Εγώ δεν πρόκειται να θορυβηθώ, δεν θα μου αλλάξει κανείς μυαλό και συμπεριφορά. Νομίζω όμως πως αυτή είναι η χειρότερη μορφή φασισμού. Σπούδασα επί χούντας, αλλά τέτοιο φασισμό δεν συνάντησα. Τους καταλαβαίνω τους εργολαβικούς, αν και βλέπω ακραίες θέσεις, όμως δεν μπορεί να τους βοηθήσει το Αριστοτέλειο» είπε ο καθηγητής, ο οποίος χθες βράδυ κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για τη διάρρηξη του αυτοκινήτου του και την κλοπή εγγράφων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Ηράκλειο: Τι συνέβη όταν ο 62χρονος μπήκε στο δωμάτιο 11χρονης που κοιμόταν;

Κρήτη: 38 εκατομμύρια ευρώ πήραν παράνομα χιλιάδες αγρότες!

Πάτρα: Έγραψε το επτασφράγιστο μυστικό στην κάρτα και το πλήρωσε πολύ ακριβά!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε