Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η ανάπλαση και τα αποκαλυπτήρια της πλατείας Χρηματιστηρίου – Δείτε πως θα είναι σε 15 μήνες (Φωτό)!

ΦΩΤΟ από agelioforos.gr
ΦΩΤΟ από agelioforos.gr

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 5.405.000 € αφορά στη συνολική ανάπλαση μιας περιοχής 110 στρεμμάτων…

Στη φάση της υλοποίησης πέρασε το έργο «Βιοκλιματική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής πλατείας Χρηματιστηρίου» με την υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέα Κουράκη και εκπροσώπων της ανάδοχης κατασκευαστικής εταιρίας.

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 5.405.000 € και συμβατικού 2.940.019 €, αφορά στη συνολική ανάπλαση μιας περιοχής 110 στρεμμάτων περίπου, που ορίζεται μεταξύ των οδών Εγνατίας, Δραγούμη, Τσιμισκή, Δωδεκανήσου καθώς και στον επανασχεδιασμό των πλατειών Χρηματιστηρίου και Εμπορίου.
ΦΩΤΟ από agelioforos.gr

Στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Χρηματιστηρίου θα πραγματοποιηθεί ένα δίκτυο πεζοδρομήσεων στις οδούς Αγίου Μηνά, Εδέσσης, Ηρώδου Αττικού, Ερνέστου Εμπράρ, Ολυμπίου Διαμαντή, από την οδό Κατούνη μέχρι την οδό Βίκτωρος Ουγκώ, Συγγρού, από την οδό Βηλαρά μέχρι την οδό Καθολικών, Πάικου και στο σύμπλεγμα της οδού Καποδιστρίου, από το οποίο θα εξαιρούνται κατά περίπτωση οχήματα άμεσης ανάγκης και φορτοεκφόρτωσης για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Επιπλέον θα βελτιωθεί η υφιστάμενη κατάσταση του φυτικού δυναμικού της περιοχής με νέες δενδροφυτεύσεις που θα καλύπτουν δύο χιλιάδες περίπου τετραγωνικά μέτρα, επιφέροντας αύξηση 125% σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση.
ΦΩΤΟ από agelioforos.gr

Συγκεκριμένα, θα φυτευτούν συνολικά 165 δένδρα (νερατζιές, πλατάνια, καλλωπιστικές δαμασκηνιές κ.α.) 1056 καλλωπιστικά και αναρριχώμενα φυτά, ενώ οι βιοκλιματικές επεμβάσεις στην περιοχή θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και την αντικατάσταση των επικαλύψεων των δαπέδων με ψυχρά υλικά στα πεζοδρόμια και στους άξονες κίνησης οχημάτων στις περισσότερες οδούς της περιοχής καθώς και την εκτεταμένη χρήση του υδάτινου στοιχείου (συντριβάνια, νεροκουρτίνες). Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2015.

Πηγή: agelioforos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Φθιώτιδα: Αυτοκτόνησε ο ισοβίτης που είχε σφάξει κρατούμενο στις φυλακές Δομοκού – Τον βρήκαν κρεμασμένο στο κελί του!

Μύκονος: Η χειρονομία του Γερμανού τερματοφύλακα Νόιερ και τα χαμόγελα της συντρόφου του – Δείτε το βίντεο!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε