Παρασκευή, 17 Μαΐ
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πόσα χρήματα φαντάζεστε ότι ξόδεψε ο δήμος για δημόσιες σχέσεις;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σάλος μετά την παραδοχή της διοίκησης Μπουτάρη, που με ανακοίνωσή της έσπευσε να δικαιολογηθεί – Το μείζον θέμα προέκυψε κατά την έγκριση του ισολογισμού του 2011…

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την παραδοχή της διοίκησης Γιάννη Μπουτάρη ότι το 2011 ο δήμος Θεσσαλονίκης δαπάνησε 1,7 εκατ. ευρώ σε δημόσιες σχέσεις. Το θέμα προέκυψε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και της έγκρισης του ισολογισμού του 2011.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ”Ελεύθερου Τύπου” ενώ στον ισολογισμό αναφέρεται ότι τα έξοδα λειτουργίας δημοσίων σχέσεων ανήλθαν σε 1.733.821 ευρώ, ο δήμος με ανακοίνωσή του έσπευσε να δικαιολογηθεί: «Πρόκειται για ποσό που καλύπτει έξοδα αθλητικών δραστηριοτήτων και οργάνωσης κοινωνικών δραστηριοτήτων, δαπάνες λειτουργίας των συσσιτίων, έξοδα αδελφοποιήσεων, δαπάνες για εορταστικές εκδηλώσεις, δαπάνες για συμμετοχές σε συνέδρια, συναντήσεις και διαλέξεις στο εσωτερικό κλπ.».

«Αν κάποιοι θεωρούν ότι το 1,7 εκατ. ευρώ είναι λίγα, ζουν σε άλλη εποχή και άλλη πόλη» σχολίασε ο επικεφαλής της παράταξης Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη, Χρήστος Μάτης.

Ακόμη πιο καυστικός ήταν ο οικονομολόγος και πολιτευτής της ΝΔ, Δημήτρης Πανοζάχος: «Μπορεί κανείς να δηλώνει ευτυχής στο δήμο Θεσσαλονίκης όταν ξοδεύει περίπου 5 χιλιάδες ευρώ ημερησίως για δημόσιες σχέσεις; Όταν το ημερήσιο κόστος προβολής του δήμου ανέρχεται κοντά στο ετήσιο καθαρό εισόδημα ενός νεοπροσλαμβανόμενου νέου;

Το αξιοσημείωτο είναι ότι στο ποσό του 1,7 εκατ. ευρώ δεν συμπεριλαμβάνονται οι μισθοί των 55 υπαλλήλων που κατά δήλωση του δημάρχου απασχολεί στις δημόσιες σχέσεις, ούτε βέβαια το κόστος λειτουργίας της ΔΕΠΘΕ που δραστηριοποιείται στον χώρο της “επικοινωνίας”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Κάρυστος: Σκότωσε στην κρεβατοκάμαρα τον άντρα της – Δείτε το σπίτι του εγκλήματος!

Θεσσαλονίκη: ”Μπήκε στο σπίτι μου και με βίασε” – Χειροπέδες στον Αλβανό που κατηγορεί η γυναίκα!

Κρήτη: Η θάλασσα ξέβρασε πτώμα άντρα σε αποσύνθεση – Φορούσε εσώρουχο και κάλτσες!

Λουτράκι: Θρίλερ σε φλεγόμενο διαμέρισμα – Έσωσαν το ζευγάρι που φώναζε για βοήθεια από το μπαλκόνι (Βίντεο)!

Χανιά: Τα 4 ματωμένα δολάρια ”φώτισαν” την αιματηρή επίθεση!

Πύργος: Σαν τρελό φορτηγό… – Ο οδηγός έπαθε κρίση στο τιμόνι (Φωτό)!


Ξάνθη: To αυτοκίνητο έμεινε στον αέρα μετά από ατύχημα – Δείτε φωτό και βίντεο!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε