Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Συνθήματα και στεφάνια στην Πολυτεχνική Σχολή (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Συνθήματα και στεφάνια στην Πολυτεχνική Σχολή (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Με την καθιερωμένη πορεία προς το αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει μετά τις 5.30 το απόγευμα, κορυφώνονται σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 40ή επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης το 1973. Από το πρωί εκατοντάδες άτομα προσέρχονται στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ για να αποτίσουν φόρο τιμής στους αγωνιστές της εξέγερσης.

Εκπρόσωποι φοιτητικών παρατάξεων, πολιτικών νεολαίων και κομμάτων βρέθηκαν στην Πολυτεχνική Σχολή της Θεσσαλονίκης για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγώνα των φοιτητών απέναντι στη δικατορία

Στην Πολυτεχνική Σχολή φτάνουν και απλοί άνθρωποι κάθε ηλικίας, είτε άνθρωποι που έζησαν τις ταραχώδεις εκείνες εποχές, είτε γονείς με τα παιδιά τους που θέλουν να τους διδάξουν το μήνυμα των αγώνων εκείνης της εποχής.

Όπως διαβάζουμε στο Thestival, στεφάνι στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, για τους φοιτητές που έχασαν την ζωή τους για τη Δημοκρατία κατέθεσαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ φώναξαν και συνθήματα.

Πορείες και συναυλία – Επί ποδός η αστυνομία

Όπως όλα τα τελευταία χρόνια, η κεντρική πορεία θα ξεκινήσει από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Σε συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα, μπροστά από το Πολυτεχνείο, καλεί ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ 1967 – 1974), ενώ μισή ώρα αργότερα, στο ίδιο σημείο, είναι προγραμματισμένο το κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, πρωτοβάθμια σωματεία, κοινωνικοί φορείς και σύλλογοι, μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, κ.ά.

φωτό από Thestival

Ξεχωριστή πορεία έχει προγραμματίσει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση, η οποία απευθύνει κάλεσμα για τις 5 το απόγευμα στην Καμάρα. Παράλληλα, πορεία η οποία θα καταλήξει στις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, όπου θα ακολουθήσει μουσική συναυλία, θα πραγματοποιήσουν απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μελών του δικτύου φορέων εναντία στο ΣΜΑ, πολιτών που εναντιώνονται στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής κ.ά.

φωτό από Thestival

Αποκλεισμένο θα είναι μετά το μεσημέρι όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις διαδηλώσεις που οργανώνονται για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Επίκεντρο των αστυνομικών αλλά και των τροχονομικών μέτρων είναι η περιοχή γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Επί ποδός θα βρίσκεται όλη η αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης, ενώ στο πλαίσιο των μέτρων έχουν επιστρατευτεί δύο εισαγγελείς που θα παρακολουθούν την εξέλιξη των εκδηλώσεων.

Διαβάστε επίσης:

Πολυτεχνείο: Στις 15.00 η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία

“Φρούριο” η Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Διομήδης Κομνηνός: Το αγόρι που αψήφισε τα τανκς – Μια ιστορία από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Τσίπρας: Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ
 
Τα ντοκουμέντα του Πολυτεχνείου σ΄ένα βίντεο

Το ανατριχιαστικό παρατσούκλι του άρματος που μπήκε στο Πολυτεχνείο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε