Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τρίκαλα: Κρούσμα λύσσας σε γυναίκα μετά από δάγκωμα αδέσποτης γάτας!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Θετική στον ιό της λύσσας βρέθηκε γυναίκα στο Παλαιόκαστρο Τρικάλων, η οποία δαγκώθηκε από γάτα που περιφερόταν ελεύθερη στο χωριό.To KEΕΛΠΝΟ συστήνει επαγρύπνηση.

Το περιστατικό συνέβη σε χωριό του πρώην Δήμου Παλαιοκάστρου (στην Αγρελιά) και η γυναίκα εισήχθη στο Νοσοκομείο ακολουθώντας ειδική αγωγή προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή της. Η γάτα που έφερε τον ιό βρέθηκε “νεκρή” σε αποθήκη του χωριού.

Είναι η πρώτη φορά έπειτα από 40 και πλέον χρόνια που έχουμε δάγκωμα μολυσμένου ζώου σε άνθρωπο. Συνήθως οι γάτες μεταφέρουν τη λύσσα μιας και όπως λέει ο κτηνίατρος κ. Κοσμάς Αποστολίδης στο trikalavoice.gr “κατά τις νυχτερινές ώρες κυνηγούν και έρχονται σε επαφή με αλεπούδες, οι οποίες λειτουργούν ως “αποθήκες” ως “δεξαμενές” της λύσας”!…

Μετά το πρώτο τεστ η γυναίκα βρέθηκε θετική στον ιό της λύσσας, ενώ και το δεύτερο τεστ στο Υγειονομικό Εργαστήριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επιβεβαίωσε την αρχική διάγνωση. Οι γιατροί εξέτασαν το τραύμα της και έσπευσαν να της χορηγήσουν την πρώτη δόση του εμβολίου, δηλαδή προληπτική αντιλυσσική αγωγή.

Το πρώτο κρούσμα λύσσας εμφανίστηκε στην Ελλάδα προ μηνών σε αλεπού στη Μακεδονία, η οποία εκτιμάται ότι είχε έρθει από γειτονική χώρα. Ηδη έχουν εκπνεύσει από λύσσα τους τελευταίους μήνες 15 ζώα: 12 αλεπούδες στη Μακεδονία και τα Τρίκαλα, 2 τσοπανόσκυλα σε Πέλλα και Καστοριά, και η γάτα που δάγκωσε τη γυναίκα στα Τρίκαλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Λάρισα: Τραγωδία σε σπίτι φοιτητών – Πέθαναν δύο και χαροπαλεύουν άλλοι τρεις από αναθυμιάσεις – Φωτό και βίντεο!


Πάρος: Ξύλο, χημικά και ”γαλλικά” σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής!

Ρέθυμνο: Χαροπαλεύει φοιτητής – Πανικός και αίμα μέσα και έξω από μπαρ!

Γρεβενά:”Prison Break” σε μπάνιο νοσοκομείου – Ο ασθενής δεν αργούσε τυχαία…

Κρήτη: Απειλές και κατάρες για τον δολοφόνο και βιαστή 85χρονης γριούλας!

Αχαϊα: ”Τους τρώνε” οι κάμπιες – Με αλλεργικό σοκ μαθητές και δάσκαλοι δημοτικού!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε