Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Τρίκαλα: Νεκροθάφτες με πτυχίο – Κατατέθηκε φάκελος σε 4 υπουργεία για να ανοίξει σχολή!

ΦΩΤΟ από trikalavoice.gr
ΦΩΤΟ από trikalavoice.gr

Ο Μιχάλης Παναγιώτου, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γραφείων Τελετών, προωθεί την ίδρυση της πρώτης Σχολής που θα δίνει πτυχίο, στους επαγγελματίες του κλάδου.

Όπως αποκαλύπτει το trikalavoice.gr ο σχετικός φάκελος με το αίτημα έχει κατατεθεί στα συναρμόδια Υπουργεία και αναμένεται μέσα στους επόμενους δυο-τρεις μήνες να δοθεί η τελική έγκριση.

Η Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας προτείνεται να εδρεύει στη Λάρισα, με δεδομένο ότι υπάρχουν όλες οι υποδομές (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Ιατροδικαστική Υπηρεσία, είναι στο κέντρο της Ελλάδας κλπ.) και η φοίτηση σε αυτή θα είναι διετής. Θα διδάσκουν καθηγητές, αλλά και «έμπειροι επαγγελματίες του χώρου» οι οποίοι θα έχουν συμπληρώσει περισσότερα από 10-15 χρόνια προϋπηρεσίας.

Το πρόγραμμα διδασκαλίας θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα μαθήματα ιστορία της κηδείας, σκηνοθεσία και πρακτική, Δίκαιο της ταφής, βιολογία, ανατομία, γενική ψυχολογία, συμβουλευτική-δυναμική διαχείριση της θλίψης, κοινωνιολογία της κηδείας, αισθητική (κομμωτική, μακιγιάζ κλπ.), οικονομική θεωρεία λειτουργία της επιχείρησης, πρακτική άσκηση κ.α..

Όπως δηλώνει στο trikalavoice.gr ο Μιχάλης Παναγιώτου, ο οποίος διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία τελετών της Ελλάδας, με έδρα τα Τρίκαλα, «είναι απαραίτητο να ιδρυθεί αυτή η Σχολή, καθώς καλούμαστε να διαχειριστούμε ίσως τις πιο ευαίσθητες στιγμές των ανθρώπων. Να διαχειριστούμε τη θλίψη και να δείξουμε σεβασμό στους νεκρούς”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Κρήτη: Πήγε για αποτρίχωση σε γνωστό κέντρο αισθητικής και έφυγε με εγκαύματα – Δείτε φωτό!

Κεφαλονιά: Η φοιτήτρια από την Κρήτη που συγκίνησε τους σεισμοπαθείς – Φωτό!

Ρόδος: Ο δάσκαλος του Άντονι Κουίν χόρεψε συρτάκι στα 92 του χρόνια – Δείτε το βίντεο!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε