Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Τρίκαλα: Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει στις ευρωεκλογές της Αυστρίας – Φωτό!

ΦΩΤΟ από trikalavoice.gr
ΦΩΤΟ από trikalavoice.gr

Ο Τρικαλινός πολιτικός θα ενταχθεί στο συμμαχικό ψηφοδέλτιο της Αριστεράς από τρία κόμματα…

Στον πρόεδρο της Τ.Κ. Μεσοχώρας Τρικάλων και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προτάθηκε να συμμετάσχει στο συμμαχικό ψηφοδέλτιο της Αριστεράς στην Αυστρία. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr μέσα από μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διαδικασία ιδρύθηκε το Σάββατο το συμμαχικό ψηφοδέλτιο της Αριστεράς από τρία κόμματα και πολλούς ανεξάρτητους/ες.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστρίας, οι Πειρατές, και το Wandel (ριζοσπάστες σοσιαλιστές), μετά από διαπραγματεύσεις και διαδικασίες βάσης, κατέληξαν σε κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της κομμουνιστικής αριστεράς στην χώρα που επιχειρείται άνοιγμα σε άλλες δυνάμεις και κοινή κάθοδος σε εκλογές.

Μετά τις ομιλίες των τριών κομμάτων προβλήθηκε μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα που έγινε αποδεκτό με μεγάλο ενθουσιασμό. Ακολούθησαν τοποθετήσεις των καλεσμένων, απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης, με τον Τρικαλινό Γιώργο Χονδρό να απευθύνει χαιρετισμό εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόταση του ΚΚΑ που εγκρίθηκε περιλαμβάνονται και δύο Έλληνες, η Κατερίνα Αναστασίου, από δύκτιο SolidarityforAllVienna, και ο Γιώργος Χονδρός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με το συμμαχικό σχήμα EuropaAnders, η Αυστριακή Αριστερά διεκδικεί με αξιώσεις την εκλογή ευρωβουλευτή. 

Όπως δηλώνει στο trikalavoice.gr ο Γιώργος Χονδρός «η ανάγκη για μια άλλη Ευρώπη για μια διαφορετική Ευρώπη, που τονίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες, είναι ταυτόχρονα και βασική δέσμευση του συμμαχικού σχήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Αχαϊα: Ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία – Σκοτώθηκε σε τροχαίο και ο αδερφός της τροχονόμου που ξεψύχησε στην Κηφισίας ενώ ρύθμιζε την κυκλοφορία!


Βοιωτία: Θάνατος σε εκκλησία – Έπεσε νεκρή μπροστά στους συγγενείς της!


Λάρισα: Σκοτώθηκε μητέρα ανήλικου παιδιού – Έπεσε στο κενό από τον 4ο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε!

Ρόδος: Η αριστούχος φοιτήτρια που κατέκτησε την πρωτιά στην Οδοντιατρική!

Ηλεία: Ένας απίστευτος… Παναθηναϊκός πανηγυρισμός που κάνει θραύση στο facebook – Δείτε το βίντεο!


Αχαϊα: Πόσο χρήματα φαντάζεστε ότι ζήτησε κατάστημα για τρεις μπύρες σε ποτήρι;

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε