Τετάρτη, 1 Μαΐ
19oC Αθήνα

Βενιζέλος: “Κλαίνε και οδύρονται στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή βγαίνουμε από την κρίση”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στη Λαμία βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου σε συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκανε σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως δεν θα παρθούν νέα μέτρα μετά τις εκλογές και τόνισε πως η έξοδος από την κρίση έχει ήδη αρχίσει.

Ο Ευ. Βενιζέλος, σχετικά με την απουσία υποψηφίου περιφερειάρχη στην περιοχή, αλλά και υποψηφίου δημάρχου στη Λαμία από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, είπε: “Το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές έχει μια αρχή που ακολουθεί. Σέβεται τις πρωτοβουλίες και τις επιλογές των τοπικών κοινωνιών. Πέρασε η εποχή των χρισμάτων. Τώρα έχουμε πολύ έντονη παρουσία σε όλους τους δήμους, ιδίως στους μεγάλους δήμους και σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ ασκούσε διοίκηση στη συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειών. Ασκεί τώρα σε 7 – 8 περιφέρειες. Η αντιπολίτευση συνολικά δεν θα εκφραστεί σε κανένα μεγάλο δήμο και σε καμία περιφέρεια σε επίπεδο πλειοψηφίας και νίκης”.

“Οι δήθεν αντιμνημονιακοί, τώρα κλαίνε και οδύρονται”

Επίσης τόνισε πως “το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά, μέσα στην οποία μάχεται το ΠΑΣΟΚ, μετέχει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, έχουμε υποψήφιο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάρτιν Σουλτς. Η Ν.Δ. μετέχει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το δεξιό συντηρητικό κόμμα και έχει υποψήφιο τον κ. Γιούνγκερ. Ως εκ τούτου, σε περιφερειακό επίπεδο, οι πολίτες που πιστεύουν στις ιδέες μας θα εκφραστούν κατά συνείδηση με όσο γίνεται πιο προοδευτικό τρόπο, αποκλείοντας αυτούς που υπέθαλψαν πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς.

“Το στοίχημα είναι η σταθερότητα της κυβέρνησης”

Σχετικά με την πιθανότητα επιβολής νέων μέτρων μετά τις εκλογές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέκλεισε κατηγορηματικά αυτό το σενάριο και έριξε τα “βέλη” του στο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, είπε: “Τώρα που η χώρα βγαίνει από το μνημόνιο και από την κρίση, οι δήθεν αντιμνημονιακές δυνάμεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εθνικιστές ακροδεξιοί σύμμαχοί του, κλαίνε και οδύρονται. Χάνουν το ψωμί τους. Η επάνοδός της στις αγορές είναι οριστική. Τώρα είναι η ώρα της πραγματικής οικονομίας, η ώρα του μικροεπαγγελματία, η ώρα του αγρότη”.

“Μια πρώτη αποκατάσταση αδικιών το κοινωνικό μέρισμα”

Σε ό, τι αφορά τις ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος διέψευσε ότι είναι αγχωμένος για την επόμενη μέρα και τόνισε πως “το ΠΑΣΟΚ υπάρχει μέσα στην Ελιά και δεν είναι το ΠΑΣΟΚ το θέμα των εκλογών, είναι η διάψευση της στρατηγικής της εφόδου.

“Δυσανάλογα μεγάλο το κόστος που πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ”

Σε ερώτηση για το πότε θα βγούμε από την κρίση, ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε πως “η έξοδος από την κρίση, σε επίπεδο εθνικής οικονομικής πολιτικής, έχει αρχίσει, διότι η έξοδος από την κρίση είναι η επάνοδος στις αγορές. Έξοδος από την κρίση είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, έξοδος από την κρίση είναι το γεγονός ότι δε θα χρειαστούμε νέα μέτρα, νέο μνημόνιο και μπορούμε να απαλλαγούμε σταδιακά από την τρόικα”.

“Η έξοδος από την κρίση έχει ήδη αρχίσει”

Αναφορά έκανε και στα έσοδα που αναμένει η κυβέρνηση από την τουριστική περίοδο, λέγοντας πως “ο τουρισμός φέτος θα πάει εξαιρετικά, παρά την κρίση στη Ρωσία και την Ουκρανία, η ναυτιλία μας μπορεί να επενδύσει κεφάλαια στη στεριά στην Ελλάδα. Άρα πρέπει αυτό να φανεί σε επίπεδο ατομικό, οικογενειακό κι αυτό χρειάζεται ένα στοιχειώδες διάστημα, ώστε να μεταφερθούμε από το επίπεδο των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών που αφορούν τη χώρα, στο επίπεδο το μικροοικονομικό των επιχειρήσεων, των νοικοκυριών, των ατόμων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερμηνείες…ΠΑΣΟΚ για την “Ελιά”

Βενιζέλος: Η κυβερνητική σταθερότητα εξαρτάται από τις εκλογικές επιδόσεις της Ελιάς

Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα τι έκανε για τον πολίτη τα τελευταία δύο χρόνια

Α. Τσίπρας από Μυτιλήνη: Go back κυρία Μέρκελ και κύριε Σόιμπλε

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε