Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Βέροια: Αθώοι οι 7 από τους 8 Χρυσαυγίτες γιατί έλειπε ένα παράβολο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας, κήρυξε για τυπικούς λόγους άκυρη την ποινική διαδικασία για τους επτά κατηγορούμενους, διότι έλειπε από τη δικογραφία ένα παράβολο το οποίο η πολιτική αγωγή όφειλε να είχε καταθέσει.

Έτσι, απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες, επτά από τα οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνταν ότι «πρωταγωνίστησαν» πριν από λίγες μέρες σε επεισόδιο με ομάδα αυτοαποκαλούμενων αναρχικών σε καφενείο της Βέροιας. (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας, μετά από μαραθώνια διαδικασία που διήρκεσε 13 ώρες και ολοκληρώθηκε στις 02.00 τα ξημερώματα, κήρυξε για τυπικούς λόγους άκυρη την ποινική διαδικασία για τους επτά κατηγορούμενους, διότι έλειπε από τη δικογραφία ένα παράβολο το οποίο η πολιτική αγωγή όφειλε να είχε καταθέσει.

Η έλλειψη του συγκεκριμένου παράβολου διαπιστώθηκε μετά το πέρας της εξέτασης των μαρτύρων αλλά και των απολογιών, κατά τη στιγμή της εισαγγελικής πρότασης, γεγονός που οδήγησε το δικαστήριο στην απόφαση να κηρύξει άκυρη τη διαδικασία, κατ’ εφαρμογήν ειδικής διάταξης που προβλέπεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Οι επτά κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση τις πράξεις της απειλής και της εξύβρισης, που δεν διώκονται αυτεπάγγελτα αλλά κατ’ έγκληση.

Παράλληλα, το δικαστήριο καταδίκασε έναν εκ των κατηγορουμένων -μελών της Χρυσής Αυγής- σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, με 3ετή αναστολή, για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης. Εξάλλου, η ίδια ποινή (με αναστολή) επιβλήθηκε για την ίδια πράξη στον ιδιοκτήτη του καφενείου, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου, έπειτα από μήνυση που υπέβαλαν εναντίον του οι συλληφθέντες. Και στις δύο περιπτώσεις το δικαστήριο αποφάσισε να μη δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Νωρίτερα, πάντως, κατά τη διαδικασία των απολογιών, οι οκτώ χρυσαυγίτες απέδωσαν τις πράξεις τους στις προκλήσεις που δέχθηκαν, υποστηρίζοντας ότι αντέδρασαν αμυνόμενοι. Για «στημένη ιστορία» και «παραμύθια» έκανε λόγο στην απολογία του ο ιδιοκτήτης του καφενείου.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο της Βέροιας είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς χθες το μεσημέρι μικρές ομάδες αναρχικών και χρυσαυγιτών, παρουσία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης, χωρίς όμως να χρειαστεί η επέμβασή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Λάρισα: Πώς λέτε ότι κατάφεραν δύο ιερείς να πάρουν αύξηση στα χρόνια των μνημονίων;

Αχαϊα:Υπέφερε αλλά δεν έλεγε τίποτα – Στο χειρουργείο λόγω… αποσμητικού!

Ηράκλειο: Πήρε φωτιά το αυτοκίνητο, την ώρα που οδηγούσε!

Ηλεία: Εκδίδουν τα ανήλικα παιδιά τους, για 5 και 10€!

Πρέβεζα: Θάνατος σε παραλία – Το μπάνιο που έγινε τραγωδία!

Άνδρος: Αυτοκτόνησε άνεργος ναυτικός λίγο μετά τον αρραβώνα του!

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε