Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Βόμβα στο Κορδελιό: Στο Αρχαιολογικό Μουσείο οι πρόσφυγες [pics]

Βόμβα στο Κορδελιό: Στο Αρχαιολογικό Μουσείο οι πρόσφυγες [pics]

Λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το βενζινάδικο, στα όρια της “κόκκινης ζώνης”, η εκκένωση του προσφυγικού καταυλισμού της Σόφτεξ εξελίχθηκε ομαλά…

Περίπου 350 άτομα μετακινήθηκαν με λεωφορεία προς το κέντρο της πόλης και ακολούθησε έλεγχος του χώρου προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν έμεινε κανείς μέσα στο καμπ.

“Οι πρόσφυγες υποδέχθηκαν με στωικότητα και κατανόηση την κατάσταση, δεν υπήρξαν αντιδράσεις και κάποιοι που δυσανασχέτησαν αντιλήφθηκαν τελικά την ανάγκη εκκένωσης του κέντρου και συμμορφώθηκαν”, εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του κέντρου, Βασίλης Καραμπίδης.

Οι πρόσφυγες, συνοδεία μελών ΜΚΟ προκειμένου να τους βοηθήσουν σε ό,τι τυχόν προκύψει, επιεσκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και μνημεία της πόλης ενώ ευάλωτες, κυρίως, ομάδες θα παραμείνουν στους χώρους του Ερυθρού Σταυρού, στο λιμάνι.

Σε όλους έχει δοθεί σακούλα με τρόφιμα και χυμούς, λόγω της πολύωρης παραμονής τους εκτός του κέντρου φιλοξενίας και σύμφωνα με τον κ. Καραμπίδη, εκτιμάται πως θα επιστρέψουν στη δομή γύρω στις 6:30 το απόγευμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε