Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Χίος: Αντιδράσεις για τα επεισόδια και το ξύλο των ΜΑΤ σε κατοίκους για τους μετανάστες – Δείτε το βίντεο!

ΦΩΤΟ από politischios.gr
ΦΩΤΟ από politischios.gr

«Δεν είναι δυνατόν η τοπική κοινωνία να είναι έρμαιο μιας ασχεδίαστης και αδιευκρίνιστης κατάστασης» δήλωσε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς…

αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και κατοίκους της περιοχής Ταμπάκικα στη Χίο, όταν διαμαρτυρήθηκαν και εμπόδισαν κλούβα της Αστυνομίας να μεταφέρει μετανάστες, σε παλιό βυρσοδεψείο της περιοχής και μια γυναίκα τραυματισμένη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο , όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ο κ. Βουρνούς υποστήριξε ότι το περιστατικό δημιουργήθηκε εξαιτίας της γενικότερης έλλειψης συντονισμού από την πλευρά της κυβέρνησης.

Επίσης, χθες πραγματοποιήθηκε στη Χίο σύσκεψη που συγκάλεσε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου στη Χίο, με τη συμμετοχή του βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη, του αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, του δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού, του αστυνομικού διευθυντή Χίου Ανδρέα Δαμίρη, του λιμενάρχη Χίου Χρήστου Φραγκιά, του συντονιστή του χοτ σποτ Γιώργου Κασάπη και της ασκούσας καθήκοντα διοικητή του Νοσοκομείου Χίου Ελένης Βουτιέρου.

Στη διάρκεια της συζήτησης, υπογραμμίστηκε η ανάγκη πιο αποφασιστικής κυβερνητικής παρέμβασης, ώστε να ενισχυθούν οι δομές για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πολύ δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο νησί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε