Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Χρυσοχοΐδης: Μέχρι το τέλος του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Ακτίου-Αμβρακίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το εργοτάξιο του οδικού άξονα Ακτίου-Αμβρακίας, στην Αιτωλοακαρνανία, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος τόνισε πως θα είναι άτεγκτος στην εφαρμογή του νόμου και, όπως συμπλήρωσε, όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του, δεν θα είναι στα έργα.

«Αυτό πρέπει να είναι μια οριστική και αμετάκλητη συμπεριφορά του κράτους. Όπως ακριβώς γίνεται με τις παραχωρήσεις. Μια ώρα καθυστέρηση σημαίνει αποζημίωση. Το ίδιο θα συμβεί από εδώ και πέρα και με τα δημόσια έργα» τόνισε ο υπουργός, ενώ διαβεβαίωσε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πολύ πριν το τέλος του 2015.

Με αφορμή την επίσκεψή του στην Αιτωλοακαρνανία, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στην εκτροπή του Αχελώου, λέγοντας ότι «το έργο αυτό για το οποίο έχουν διατεθεί πάνω από 1,5 δισ., το παράτησε η ελληνική Πολιτεία εδώ και 20 χρόνια».

«Δεν είναι παρατημένο ως εκτροπή του Αχελώου, είναι παρατημένα και έργα πολύτιμα και χρήσιμα για τον τόπο, που δεν σχετίζονται με την εκτροπή» προσέθεσε ο υπουργός Υποδομών, αναφερόμενος στα υδροηλεκτρικά έργα της Μεσοχώρας και της Συκιάς, λέγοντας ότι «αποτελεί εγκληματική αμέλεια το γεγονός ότι δεν γίνονται».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, αφού σημείωσε ότι το έργο αυτό είχε σταματήσει μετά από δικαστική απόφαση, «μια απόφαση, την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε» ανακοίνωσε ότι «πολύ γρήγορα θα έχω πρόταση για τη Μεσοχώρα και τη Συκιά, σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας», τονίζοντας πως «αποτελεί μεγάλη ντροπή ότι πληρώνουμε τόσο ακριβή ενέργεια, ένας φτωχός λαός και μια οικονομία που επιχειρεί την ανασυγκρότησή της, ενώ έχουμε δύο μεγάλα εργοστάσια, τα οποία μπορούν να παράγουν 300 μεγαβάτ- και αυτά είναι νεκρά».

Τέλος, ο υπουργός είπε ότι δεν είχε καμιά συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, για την εκτροπή του Αχελώου.

Διαβάστε ακόμα:

Εκπρόσωπος “Thessaloniki Pride” για Άνθιμο: Τις σκοταδιστικές φωνές τις αγνοούμε

Θεσσαλονίκη: Έκαναν αγρυπνία σε εκκλησία για το ”Thessaloniki Pride” – Ο μητροπολίτης Άνθιμος δε μένει στα λόγια…

‘Ανθιμος: Τα σκυλιά του Thessaloniki Pride

Παρέμβαση Λουκά στο Athens Pride! – Δείτε Φωτό από τα άρματα της παρέλασης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε