Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Αίγιο: Θετικό το αλκοτέστ του 28χρονου οδηγού που σκότωσε και εγκατέλειψε γιαγιά και εγγονό – Η αντίδραση Κούγια!

Αίγιο

Το αλκοόλ στο αίμα του 28χρονου οδηγού που “θέρισε” γιαγιά και εγγονό ήταν πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.
Ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε το αποτέλεσμα του αλκοτέστ και προέβλεψε τι θα συμβεί με τον πελάτη του.
“Αν θεωρούμε κάποιον μεθυσμένο με 1,71 θα πρέπει τα τρία τέταρτα των παιδιών, να μην κυκλοφορούν στον δρόμο”.
Αποφασισμένη να μην δεχτεί εξωδικαστικό συμβιβασμό εμφανίζεται η οικογένεια των θυμάτων.

Θετικό, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν το δείγμα του αλκοτεστ για τον 28χρονο οδηγό του αυτοκινήτου που σκότωσε και εγκατέλειψε την γιαγιά και το ενός έτους εγγονάκι της στις Καμάρες Αιγίου.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το ακριβές ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του. Ο εκ των δικηγόρων του 28χρονου, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο newsit.gr και προέβλεψε ότι μετά το αλκοτέστ, η δίωξη που θα ασκηθεί στον πελάτη του, θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Κούγιας για αλκοτέστ οδηγού

“Δεν έχει έρθει η επίσημη έκθεση μετά τη λήψη αίματος, ώστε να γνωρίζουμε την ακριβή περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα. Πληροφορήθηκα ότι έχει διαρρεύσει η τιμή του 1,71. Καταρρέει ως εκ τούτου όλη η παραφιλολογία περί ακραίας μέθης, αφού το όριο είναι 1,10.

Υπάρχει μια ασήμαντη παραπάνω ποσότητα. Υπάρχει οινόπνευμα στο αίμα, αλλά είναι σύνηθες κάτι τέτοιο για τα νέα παιδιά. Αν θεωρούμε κάποιον μεθυσμένο με 1,71 θα πρέπει τα τρία τέταρτα των παιδιών, ειδικά στην περιφέρεια, να μην κυκλοφορούν στον δρόμο.

Περιμένω και τα υπόλοιπα έγγραφα. Πιθανολογώ ότι η ποινική δίωξη θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Όταν θα κληθούμε για απολογία, θα έχουμε επίσημα τα στοιχεία. Περιμένουμε επίσης την τεχνική έκθεση για να δούμε τι έπαθε το αυτοκίνητο, γιατί ο εντολέας μου δεν είχε από το σοκ τη δυνατότητα να μας δώσει εξήγηση”.

Οι ισχυρισμοί του 28χρονου οδηγού για την τραγωδία στο Αίγιο

Ο 28χρονος σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, που έχει παυθεί από τα καθήκοντά του, χτύπησε την 67χρονη γυναίκα και το λίγων μηνών εγγονάκι της στις 25 Αυγούστου και έφυγε από τον τόπο της τραγωδίας.

Πήγε σε διπλανό χωριό και έπεσε στη θάλασσα. Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς, δεν προσπαθούσε να ξεφύγει, αλλά να αυτοκτονήσει.

Σε υπόμνημά του μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε χαρακτηριστικά: «ο εντολέας μας δεν προσπάθησε να διαφύγει, αλλά προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αυτοτιμωρούμενος με ακραίο τρόπο για το συμβάν, το οποίο προκάλεσε. Τον έσωσε η μητέρα του ειδοποιώντας την αστυνομία και μη γνωρίζοντας τι ακριβώς είχε προηγηθεί.

Αμέσως μετά την πράξη αυτή, λόγω του ότι ο εντολέας μας είναι Σημαιοφόρος ΠΝ, επελήφθη η υπηρεσία του, αφού έγινε αντιληπτή η βαριά κατάθλιψη, από την οποία έπασχε.

Μέχρι σήμερα νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και λόγω της βαρύτατης καταθλίψεώς του οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν ότι είναι αδύνατον να επιτελέσει τα καθήκοντά του στην ευαίσθητη θέση, στην οποία υπηρετούσε, και διέκοψαν τη θητεία του για έξι μήνες, ώστε είτε νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο είτε παρακολουθούμενος από ιατρούς να αποθεραπευτεί και να επανέλθει, για να ολοκληρώσει τα στρατιωτικά του καθήκοντα».

Ο αγώνας της οικογένειας μέχρι να αποκτήσει το μωράκι

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, η οικογένεια που ντύθηκε στα μαύρα μετά την τραγωδία στο Αίγιο, ζει σε ένα μικρό σπίτι, στην άκρη του χωριού Καμάρες. Η μητέρα είχε κάνει 4 εξωσωματικές μέχρι να καταφέρει να κρατήσει στην αγκαλιά της το μικρό της αγοράκι.

Και τώρα, θρηνεί για το μωράκι της, μόλις 20 μέρες μετά τη βάφτισή του…

Η οικογένεια πάντως, είναι κατηγορηματική: Δεν θα δεχτεί κανένα εξωδικαστικό συμβιβασμό, παρά την επιθυμία που έχει εκδηλώσει ο  δράστης…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις