Τοπικά Νέα

Ακόμα σε επιφυλακή λόγω ανόδου της στάθμης του ποταμού Έβρου

Σταθερές αλλά επάνω από τα όρια επιφυλακής παραμένουν οι στάθμες Έβρου και των παραποτάμων του, μετά την υπερχείλιση του φράγματος Ιβαήλογκραντ στη Βουλγαρία.

Στις 9 το βράδυ στα σημεία μέτρησης των Κομάρων η στάθμη άγγιξε τα 5,10μ με όριο επιφυλακής τα 4,80μ., του Πυθίου τα 5,00μ με όριο επιφυλακής τα 4,70μ. και των Κήπων τα 3,70μ με όριο επιφυλακής τα 4,60μ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπηρεσιών της περιφέρειας, τις τελευταίες ώρες παρουσιάζεται σταδιακή μείωση της ταχύτητας και του όγκου των νερών που εισρέουν από την Βουλγαρία στην κοίτη του ποταμού Έβρου.

Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου.

Στο μεταξύ από χθες το βράδυ, αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς έχουν ειδοποιηθεί, για προληπτικούς λόγους να μην πλησιάζουν την κοίτη του Έβρου και των παραποτάμων του, απομακρύνοντας από την παρέβρια περιοχή ζωικό κεφάλαιο, γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Γεωργιανός πρώην υφυπουργός Άμυνας κρατείται μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης – Διώκεται για βασανισμούς και εγκλήματα

Έξι αδέρφια με χειροπέδες για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Καρδίτσα

Το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Λαμία: Ουρές και σήμερα στην εθνική οδό – ΒΙΝΤΕΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα