Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Φανατικός μουσουλμάνος από το Αφγανιστάν κρατείται στην Αλεξανδρούπολη

Φανατικός μουσουλμάνος από το Αφγανιστάν κρατείται στην Αλεξανδρούπολη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δραστήριο στέλεχος των τζιχαντιστών που βρισκόταν στο “μικροσκόπιο” των ελληνικών -και όχι μόνο- αρχών για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, κρατείται από την περασμένη Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη.

Συνελήφθη στον τοπικό σταθμό του ΚΤΕΛ, φερόμενος ότι προσπάθησε να βγάλει εισιτήρια για παράτυπους μετανάστες, τους οποίους προμήθευσε με πλαστά διαβατήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news, πρόκειται για έναν Αφγανό φανατικό μουσουλμάνο, στον οποίο έχει απαγορευθεί η είσοδος στην Τουρκία και παράλληλα βρισκόταν υπό παρακολούθηση στην Κροατία.

Φέρεται μάλιστα να είχε παρουσία τόσο στην Συρία όσο και στο Ιράκ αλλά δεν έχει εξακριβωθεί αν εκτός από φανατικός μουσουλμάνος είχε ριζοσπαστικοποιηθεί τόσο πολύ, ώστε να έχει συμμετοχή και στο Ισλαμικό Κράτος και έχει δραστηριοποιηθεί με τον ISIS.

Η σύλληψη του έγινε την περασμένη Κυριακή και κρατείται μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και ν’ αποφασιστεί αν θα εκδοθεί τελικά και πότε στην Κροατία.

Η σύλληψη έγινε με άλλη αφορμή και συγκεκριμένα όταν πήγε στο ΚΤΕΛ να βγάλει εισιτήρια για συμπατριώτες του που είχαν περάσει τον ποταμό Έβρο στην περιοχή του Διδυμότειχου και μάλιστα τους προμήθευσε και με πλαστά διαβατήρια. Γι’ αυτό τον λόγο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πηγή: evros-news, thesstoday

 

Αν. Μακεδονία και Θράκη Τελευταίες ειδήσεις