Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Απόστολος Τζιτζικώστας: Ξεκρέμασε τους πίνακες που άρεσαν στον Αμερικανό πρέσβη και του… τους χάρισε

Απόστολος Τζιτζικώστας: Ξεκρέμασε τους πίνακες που άρεσαν στον Αμερικανό πρέσβη και του… τους χάρισε
ΦΩΤΟ GRTIMES

Τον νέο Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κατά τη διάρκεια της υποδοχής του, ο κύριος Τζιτζικώστας έδειξε στον κύριο Τσούνη τη θέα προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης από την βεράντα του γραφείου του, εξηγώντας του το πώς μετεξελίχθηκε η πόλη τα τελευταία χρόνια. Δείτε τις εικόνες του GRTIMES:

Επιστρέφοντας στο γραφείο του περιφερειάρχη, ο Αμερικανός πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους πίνακες που ήταν στον χώρο, έναν πίνακα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έναν με το στεφάνι της Βεργίνας και έναν με την περίφημη Χρυσή Λάρνακα, της Βεργίνας, με τον περιφερειάρχη να βγάζει αμέσως τους πίνακες από τη θέση τους, για να τους χαρίσει στον πρέσβη.

Ο κ. Τσούνης από την πλευρά του ευχαρίστησε πάρα πολύ τον κ. Τζιτζικώστα για αυτήν του την ενέργεια, λέγοντάς του πως θα τοποθετήσει τους πίνακες στην οικία Τζέφερσον, που αποτελεί και την επίσημη κατοικία του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα και πως πώς θα τους επιστρέψει με την λήξη της θητείας του, μετά από δυόμισι χρόνια. Ο περιφερειάρχης ωστόσο επέμεινε, απαντώντας του πώς θα ήθελε να μείνουν στην κατοχή του για πάντα.

Στην αρχή της συνομιλίας τους, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, είπε προς τον κύριο Τσούνη, ότι η συνεργασία με τον προκάτοχό του Τζέφρι Πάιατ ήταν εξαιρετική εκφράζοντας την ελπίδα αυτή να συνεχιστεί, βρίσκοντας σύμφωνο τον Αμερικανό πρέσβη.

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις