Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αθήνα, αλλά και Κρήτη για Κάρολο και Καμίλα -“Σαρώνουν” το Ηράκλειο άνδρες της… βασιλικής ασφάλειας

Κάρολος Καμίλα
Φωτογραφία αρχείου Reuters

– Στις αρχές του Μαΐου αναμένεται να επισκεφθούν την Ελλάδα ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα Καμίλα Πάρκερ – Μπόουλς
– Το πριγκιπικό ζεύγος καταφτάνει στην χώρα μας, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου
– Οι λεπτομέρειες για την επίσκεψή τους στην Κρήτη

Μπορεί να έχουν περάσει μόλις οχτώ ημέρες από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα Καμίλα Πάρκερ – Μπόουλς θα επισκεφθούν την χώρα μας, ωστόσο οι προετοιμασίες εν όψει της άφιξής τους στις αρχές του Μαΐου έχουν ήδη αρχίσει.

Σύμφωνα με το cretapost, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα δεν θα μείνουν μόνο στην Αθήνα, αλλά θα κάνουν και μια… στάση στην Κρήτη. Εκεί, θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και στην βίλα «Αριάδνη». Μάλιστα, άνδρες  της προσωπικής ασφάλειας τού διαδόχου του βρετανικού θρόνου ήρθαν πριν από λίγες μέρες στο Ηράκλειο και έλεγξαν όλους τους χώρους, τους οποίους προγραμματίζεται να επισκεφθεί.

Οι πιθανότερες ημερομηνίες για το ταξίδι τους στην Ελλάδα είναι το διήμερο 9 και 10 Μαΐου, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Η επίσκεψη του Καρόλου και της Καμίλα Πάρκερ δεν θα είναι επίσημη, ωστόσο στο πρόγραμμα έχει περιληφθεί σίγουρα ένα δείπνο προς τιμήν του ζεύγους. Στην Αθήνα, αναμένεται να επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης και τον Παρθενώνα.

Στην Ελλάδα και ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ

Τον Μάιο, φαίνεται πως θα έχουμε μπαράζ… βασιλικών αφίξεων, καθώς σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της “Daily Mail”, ο πρίγκιπας Χάρι κι η Μέγκαν Μαρκλ θα κάνουν ένα διάλειμμα από την προετοιμασία του γάμου τους στο κάστρο του Γουίνσδορ στις 19 Μαΐου, για να κάνουν διακοπές στα νησιά του Ιουνίου.

Το ζευγάρι πρόκειται να περάσει μια μέρα στην πανέμορφη Ζάκυνθο.

Στο σχετικό άρθρο η Daily Mail on line πλέκει ένα ύμνο για το νησί της Ζακύνθου αναφέροντας ότι πρόκειται για «ένα από τα πιο όμορφα της Μεσογείου… ευλογημένο με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσές παραλίες».

Το ζευγάρι δεν θα διανυκτερεύσει στη Ζάκυνθο, αλλά θα πετάξει μέχρι την Κέρκυρα – το μέρος όπου γεννήθηκε ο παππούς του Χάρι, πρίγκιπας Φίλιππος. Ο πρίγκιπας Χάρι κι η Μέγκαν Μαρκλ θα νοικιάσουν ένα γιοτ στην Κέρκυρα για να γνωρίσουν τη Ζάκυνθο και τα άλλα νησιά του Ιονίου, όπως η Λευκάδα, ιδιαίτερα αγαπητή στον πατέρα του μέλλοντα γαμπρού, πρίγκιπα Κάρολο.

Με πληροφορίες από: Cretapost

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις