Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αχαϊα: Διαόλου κάλτσα ο απατεώνας – Οι αστυνομικοί κοιτάζονταν μεταξύ τους όταν έμαθαν τι ακριβώς πέτυχε!

Αχαϊα: Διαόλου κάλτσα ο απατεώνας – Οι αστυνομικοί κοιτάζονταν μεταξύ τους όταν έμαθαν τι ακριβώς πέτυχε!

«Το φυσάει και δεν κρυώνει» ένας 65χρονος Αιγιώτης, ο οποίος πίστεψε στις ψεύτικες διαβεβαιώσεις ενός επιτήδειου ότι μέσα στην κάλτσα που του παρέδωσε υπήρχαν χρυσές λίρες, με αποτέλεσμα να πληρώσει 11.000 ευρώ για μερικά κέρματα του ευρώ…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απατεώνας, είχε πει στο θύμα ότι μπορεί να του διαθέσει 50 χρυσές λίρες σε προνομιακή τιμή. Υστερα από αλλεπάλληλες επαφές, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης και έδωσαν ραντεβού σε κάποιο σημείο της πόλης για να κάνουν τη συναλλαγή.

Εκεί ο άγνωστος άνδρας παρέδωσε στον 65χρονο μία σακούλα, όπου μέσα υπήρχαν δήθεν χρυσές λίρες, και πήρε τα 11.000 ευρώ, με τα οποία «έγινε καπνός»!

Ο ηλικιωμένος επέστρεψε χαρούμενος στο σπίτι του, όπου όμως τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Ανοίγοντας τη σακούλα, αντί για πουγκί, αντίκρισε μια… κάλτσα που μέσα σε αυτήν δεν υπήρχε ένας μικρός «θησαυρός», όπως του είχε υποσχεθεί ο επιτήδειος, αλλά κέρματα του ευρώ ευτελούς αξίας!

Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, έτρεξε στην Ασφάλεια Αιγίου, όπου κατήγγειλε την απάτη. Μάλιστα, στο άκουσμα όσων περιέγραψε έμειναν άφωνοι ακόμα και οι έμπειροι αξιωματικοί, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο 65χρονος δεν άνοιξε μπροστά στον απατεώνα τη σακούλα!

Εν τω μεταξύ ένας άλλος απατεώνας, προσποιούμενος τον τραπεζικό υπάλληλο, επικοινώνησε το πρωί του Σαββάτου με έναν άνδρα στη Ζαχάρω και με το πρόσχημα ότι θα μεσολαβούσε, ώστε ο πατέρας του θύματος να πάρει αναδρομικά από τη σύνταξη του ΟΓΑ, τον έπεισε να τού καταβάλει σε έναν λογαριασμό το ποσό των 6.386 ευρώ.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso, patrastimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις