Τοπικά Νέα

Δεν τους δέχονται στο μουσικό σχολείο Ξάνθης γιατί… δεν υπάρχει χώρος!

Σε θέση αναμονής τέθηκαν μαθητές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να ενταχθούν στο δυναμικό του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης και λόγω έλλειψης των απαραίτητων εκπαιδευτικών χώρων δεν είναι εφικτό να απορροφηθούν και να ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Όπως εξηγεί η νέα Διευθύντρια του Μουσικού κ. Σερενίδου Ελένη, “τα επιπλέον παιδιά δεν χωράνε. Κάποια παιδιά απογοητεύτηκαν και το ξέρω, είναι αυτά που θεωρούνται επιλαχόντες, γιατί δεν υπάρχουν οι χώροι να καλύψουν τον αριθμό μαθητών που θα έπρεπε να έχει το κάθε τμήμα”.

Μιλώντας στον Ξάνθη FM100, το πρωί της Τετάρτης, η ίδια μεταξύ άλλων διευκρίνισε πως “το Υπουργείο δεν ενέκρινε την δημιουργία 3ου Τμήματος και δυστυχώς κάποια παιδιά δυσαρεστήθηκαν γιατί δεν μπόρεσαν να μπουν. Εμείς αγαπάμε και θέλουμε όλα τα παιδιά να έρθουν στο Μουσικό, αλλά πρέπει να υπάρχουν και οι αίθουσες. Δεν μπορεί σε μια αίθουσα να υπάρχουν τόσα παιδιά που κάθε φορά που ανοίγει η πόρτα να χτυπά πάνω σε ένα θρανίο. Δεν μπορούμε να παραγεμίζουμε τις αίθουσες με όλα τα επιπλέον παιδιά. Δυστυχώς περιμέναμε να μας δοθεί και το 3ο Τμήμα και παρά τις προσπάθειες που έκανε και ο προηγούμενος Διευθυντής, τελικώς δεν δόθηκε άδεια και άρα δεν μπορεί να λειτουργήσει”.

Φυσικά στην ιδιαίτερα αρνητική αυτή εξέλιξη για το Μουσικό Σχολείο, οι διακρίσεις αλλά και το έργο του οποίου τα τελευταία χρόνια αποτελούν πόλο έλξεις για ολοένα και περισσότερα νέα παιδιά, προκαλεί προβληματισμό το γιατί δεν υπήρξαν παρεμβάσεις από τοπικούς φορείς αλλά και Βουλευτές ώστε να δοθεί μια λύση – μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το στεγαστικό πρόβλημα του εν λόγω Σχολείου λιμνάζει εδώ και χρόνια – αλλά αντιθέτως καταγράφεται ακόμη μια αδικία σε βάρος της τοπικής κοινωνίας.

Την ίδια στιγμή οι ανάγκες για υλικοτεχνική υποστήριξη παραμένουν υπαρκτές στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής, το οποίο παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια επιδεικνύει πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα ενώ πέτυχε να γίνει γνωστό για την δράση του σε όλη την χώρα αλλά και στο εξωτερικό.

“Αυτό το Σχολείο τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει ένα πλούτο έργου και ο προηγούμενος Διευθυντής άφησε μια τεράστια περιουσία πίσω του. Δεχόμαστε πολλά τηλέφωνα, μας παίρνουν από το Υπουργείο μας λένε συγχαρητήρια και προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο για το Σχολείο που βρίσκεται σε μια παραμεθόριο περιοχή” αναφέρει μεταξύ άλλων η κα Σερενίδου.

Πηγή: ThrakiToday

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα