Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δενδροπόταμος: Έκλεψαν, προκάλεσαν τροχαίο και τραυμάτισαν αστυνομικό στην προσπάθειά τους να διαφύγουν

Τροχαίο ατύχημα στη Λεωφόρο Κηφισού μετά από σφοδρή σύγκρουση βαν με φορτηγού

Δύο άτομα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, στην περιοχή του Δενδροποτάμου της Θεσσαλονίκης σε μια κινηματογραφική καταδίωξη που οδήγησε μάλιστα και στον τραυματισμό ενός αστυνομικού. Οι συλλήψεις έγιναν από τους αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των δύο ανδρών που συνελήφθησαν στον Δενδροπόταμο, ηλικίας 52 και 22 ετών, σχηματίσθηκε, δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, παράβαση του νόμου Περί Όπλων και περί αποδεικτικής ισχύος αστυνομικών ταυτοτήτων.

Ειδικότερα, οι άνδρες εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε φορτηγό και να κινούνται στην ευρύτερη περιοχή του Λιμανιού, αφού προηγουμένως είχαν αφαιρέσει από σταθμευμένο όχημα τον καταλύτη του. Ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα που του έγιναν από τους αστυνομικούς και ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο.

Έπειτα, το φορτηγό προσέκρουσε σε δύο αυτοκίνητα, προκαλώντας υλικές ζημιές και, συνεχίζοντας την πορεία του, κατευθύνθηκε στην περιοχή του Δενδροποτάμου, όπου και τελικώς ακινητοποιήθηκε.

Ο 52χρονος τραυμάτισε τον αστυνομικό 

Κατά την προσπάθεια σύλληψης των ανωτέρω, ο 52χρονος αντιστάθηκε και μάλιστα σθεναρά, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον τραυματισμό του αστυνομικού που επιχείρησε να τον δεσμεύσει.

Στον έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος ανευρέθηκαν συνολικά 3 καταλύτες αυτοκινήτων που όπως προέκυψε είχαν αφαιρεθεί την ίδια ημέρα από την ίδια περιοχή, 1 τροχός με δίσκους κοπής καθώς και 1 γρύλος ανύψωσης οχημάτων ενώ στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν 2 μαχαίρια.

Επιπλέον, στο όχημα επέβαινε και νεαρός άνδρας, ο οποίος επίσης συνελήφθη καθώς τόσο αυτός, όσο και ο 22χρονος δεν είχαν προβεί σε έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις