Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Δολοφονία Άλκη: Θέλει να παραδοθεί ο 20χρονος που έχει διαφύγει στην Αλβανία

Δολοφονία Άλκη: Θέλει να παραδοθεί ο 20χρονος που έχει διαφύγει στην Αλβανία

Με τις σοκαριστικές λεπτομέρειες του πως αποφασίστηκε και εκτελέστηκε η επίθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη να έρχονται στο φως, νέες εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση. Και έχουν να κάνουν με τον 20χρονο που από την πρώτη στιγμή το «έσκασε» στην Αλβανία.

Ο νεαρός καταζητούμενος, ένας από τους χούλιγκαν που συμμετείχαν στην επίθεση που κατέληξε στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, έχει εκφράσει την πρόθεση να παραδοθεί και αυτό δεν αποκλείεται να γίνει σήμερα (10.02.2022) ή αύριο.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου. «Χθες το απόγευμα δέχτηκα τηλέφωνο από συνάδελφο και θα ακούσετε ότι και ο Αλβανός που εμπλέκεται στην υπόθεση και βρίσκεται στην Αλβανία θα παραδοθεί σήμερα ή αύριο», αποκάλυψε η ίδια.

 

Ο 20χρονος θεωρείται στενός φίλος του 23χρονου που έχει ήδη προφυλακιστεί για την επίθεση και τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Ο καταζητούμενος, αντίθετα με τους άλλους συλληφθέντες, επέλεξε από την πρώτη στιγμή να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να διαφύγει στη χώρα καταγωγής του.

Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές δείχνουν ότι ο 20χρονος D.R. πέρασε από το μεθοριακό σταθμό στην Κρυσταλλοπηγή στις 23:45 της 2ης Φεβρουαρίου, δηλαδή μερικές ώρες μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Με αυτοκίνητο πέρασε στο χωριό του, κοντά στην Κορυτσά κι από εκεί εξαφανίστηκε την επόμενη μέρα. 

Από τη στιγμή που εκδόθηκε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης, ο κλοιός άρχισε να σφίγγει. 

Ο 20χρονος έχει ταυτοποιηθεί ως ένας από τους χούλιγκαν πως λειτούργησαν ως τάγμα εφόδου και επιτέθηκαν στον 19χρονο Άλκη Καμπανό και δυο φίλους του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην οδό Γαζή στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. 

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως μέσα από τη δικογραφία για το μένος με το οποίο οι δράστες επιτέθηκαν στους τρεις νεαρούς, με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο του 19χρονου, προκαλούν σοκ και ανατριχίλα. 

 

Συνεχίζονται οι απολογίες

Σήμερα (10.02.2022) στο μεταξύ συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Ενώπιον της 7ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης αναμένεται να βρεθούν τρεις κατηγορούμενοι. Χθες απολογήθηκαν δύο και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, παίρνοντας τον δρόμο για τις φυλακές, όπως συνέβη με τον 23χρονο, που είχε αποτελέσει την πρώτη σύλληψη.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, όταν την πόρτα της ανακρίτριας θα περάσουν οι τέσσερις τελευταίοι συλληφθέντες.

Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 11 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών. Πλην του 20χρονου Αλβανού -που διέφυγε στο εξωτερικό και εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα διεθνούς αναζήτησης- όλοι έχουν συλληφθεί.

Η 7η τακτική ανακρίτρια διέταξε να υποβληθούν σε τεστ DNA όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ώστε να πιστοποιήσει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός στο έγκλημα. Οι εργαστηριακές εξετάσεις για την ταυτοποίηση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού στα φονικά εργαλεία συνεχίζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις