Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Γρεβενά: Εικόνες σοκ από τη “βαριά” προσγείωση μονοκινητήριου αεροπλάνου – video

Γρεβενά: Εικόνες σοκ από τη “βαριά” προσγείωση μονοκινητήριου αεροπλάνου – video

Σοκάρουν οι εικόνες από το μονοκινητήριο που έκανε αναγκαστική προσγείωση στα Γρεβενά.
Ο πιλότος προσπάθησε να το προσγειώσει αλλά χτύπησε σε κολώνα και ανατράπηκε!
Είχε απογειωθεί από την Κέρκυρα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.
Τραυματίστηκαν οι τρεις επιβαίνοντες.
Δείτε τι είπε σοκαρισμένος και με αίματα στο πρόσωπο ένας από τους επιβαίνοντες.

«Βαριά» προσγείωση έκανε λίγο πριν από τις 09:00 το πρωί της Πέμπτης (18.07.2019) μονοκινητήριο αεροπλάνο στα Γρεβενά. Οι εικόνες από το σημείο όπου έπεσε, σοκάρουν. Ευτυχώς, οι τρεις επιβαίνοντες βγήκαν ζωντανοί.

Ο συναγερμός στα Γρεβενά σήμανε όταν η αρχική ενημέρωση ανέφερε πτώση αεροπλάνου στα Γρεβενά και συγκεκριμένα στον ανατολικό κόμβο της πόλης.

Γρήγορα έγινε γνωστό πως δεν επρόκειτο για πτώση αλλά για αναγκαστική προσγείωση που έκανε ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροπλάνου μετά από βλάβη στον κινητήρα και ενώ βρισκόταν εν πτήσει. Το μικρό αεροσκάφος τύπου Τσέσνα έκανε αναγκαστική προσγείωση στην άκρη ενός παράδρομου, ανατολικά της Εγνατίας Οδού στον κόμβο Γρεβενών.

Το μονοκινητήριο αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Κέρκυρα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Επέβαιναν τρεις άνθρωποι, ο πιλότος κι άλλα δυο άτομα, οι οποίοι δεν εγκλωβίστηκαν όταν έγινε η αναγκαστική προσγείωση.

Οι πυροσβέστες έριξαν ειδικό αφρό στο σημείο, προκειμένου να περιοριστεί η διαρροή καυσίμων.

Όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα, ο πιλότος αποφάσισε να κάνει αναγκαστική προσγείωση, χτύπησε όμως σε κολόνα κι ανετράπη.

Η κατάσταση των τραυματιών

Οι τρεις επιβαίνοντες στο μονοκινητήριο αεροσκάφος μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, ο ένας από τους τρεις είναι πιο σοβαρά τραυματισμένος, ο πιλότος φέρει τραύμα στο κεφάλι, ενώ ο τρίτος υποβλήθηκε σε προληπτικό έλεγχο, έχει πολύ ελαφρά τραύματα και είναι καλά.

“Ο πιλότος έφερε τραύματα στο κεφάλι, κάναμε ράμματα, δεν φαίνεται να είναι κάτι ανησυχητικό. Πιο σοβαρά τραυματισμένος με πολλαπλά κατάγματα στο δεξί πόδι είναι ο δεύτερος, υποβάλλεται σε αξονική τομογραφία, οι γιατροί διερευνούν ένα τραύμα στο κεφάλι. Πιθανόν αργότερα, αν το κρίνουμε απαραίτητο και ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, να γίνει διακομιδή του σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων ή της Θεσσαλονίκης. Αυτό όμως θα αποφασιστεί σε δεύτερο χρόνο” τόνισε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, Παντελής Αλεξιάδης, ο οποίος επισήμανε ότι το σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο.

“Χάσαμε τον κινητήρα στον αέρα”

Με αίματα στο πρόσωπό του και το μάτι του χτυπημένο, εμφανώς σοκαρισμένος απ’ όσα έζησε, ένας από τους επιβαίνοντες του μονοκινητήριου περιέγραψε πως “χάσαμε τον κινητήρα στον αέρα και κάναμε αναγκαστική προσγείωση στην περιοχή”.

Με πληροφορίες και από: kozan.gr και star-fm.gr

Δυτική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις