Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ελένη Τοπαλούδη: Το ελαφρυντικό που θέλουν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της – Αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη – video

Ελένη Τοπαλούδη

Ελαφρυντικά αναζητούν οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, λίγο πριν ξεκινήσει στην Αθήνα η μεγάλη δίκη…

Επικαλούνται ψυχολογικά προβλήματα και σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 επιχείρησαν να παραπλανήσουν, ακόμα και τους ψυχιάτρους που τους εξέτασαν.

Και οι δύο κατηγορούμενοι, από την πρώτη στιγμή, ζήτησαν να εξεταστούν από ψυχολόγο, καθώς υποστηρίζουν πως μήνες πριν από τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, είχαν επισκεφτεί ψυχίατρο του νησιού και ακολουθούσαν ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού και οι δύο επικαλούνται πως ταλαιπωρούνται από τις ίδιες ακριβώς διαταραχές: ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα κατά την παιδική ηλικία, έντονη επιθετικότητα κατά την εφηβεία, ενώ η χρήση ναρκωτικών ουσιών οδήγησε σε ψυχωτικές διαταραχές.

Όλα αυτά στον απόηχο της δημόσιας συγγνώμης, από τους γονείς ενός εκ των κατηγορουμένων ένα χρόνο μετά το έγκλημα.

“Με μια συγγνώμη θα τους δώσουμε συγχώρεση αμαρτιών; Για όνομα του Θεού. Δολοφόνησε ο γιος τους το παιδί μου. Δεν θα το ξαναδώ, δεν θα το ξαναγγίξω, δεν θα ξαναγκαλιαστώ μαζί της, δεν θα μου πει τα όνειρά της.

Έχει αδειάσει το σπίτι μου. Μας οδηγήσαν σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή και ζητάνε συγνώμη με τόση μεγάλη ευκολία; Αν ο δικός μου ο γιος σκότωνε το δικό τους το κορίτσι, το βίαζε, το πετσόκοβε, το δολοφονούσε με τον πιο στυγνό τρόπο θα ήταν αρκετή η συγγνώμη;” λέει η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας στο Star.

Οι γονείς της φοιτήτριας σε λίγες ημέρες θα τελέσουν το ετήσιο μνημόσυνο στο Διδυμότειχο. Το μυαλό τους όμως είναι στη δίκη, εκεί που θα αντικρίσουν τους δυο κατηγορούμενους.

“Νιώθω τη φρίκη εκείνης της ημέρας, πώς θα τους αντικρίσω. Ζω αυτή τη φρίκη από τώρα. Είναι ότι χειρότερο μπορείς να ζήσεις σε αυτή την κοινωνία, μια μάνα να δει απέναντι της τους στυγνούς δολοφόνους του παιδιού της”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις