Site icon NewsIT
19:39 Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Εντυπωσιακό! Το φρούριο Κούλε στην Κρήτη που άνοιξε τις πύλες του μετά από χρόνια συντήρησης [vid]

Ένα βίντεο - δημιούργημα του Νίκου Σαράντου μας ξεναγεί στο επιβλητικό φρούριο Rocca a Mare (Κούλες) που άνοιξε τις πύλες του μετά από πεντέμιση χρόνια συντήρησης και αποκατάστασης από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Εικόνα από το βίντεο του Νίκου Σαράντου

Εικόνα από το βίντεο του Νίκου Σαράντου

Μάλιστα το βράδυ της Αυγουστάτικης πανσελήνου, Ηρακλειώτες και επισκέπτες έκαναν ουρές, προκειμένου να απολαύσουν τις εκδηλώσεις.

“Ταξιδέψτε στον χρόνο περνώντας την μεγάλη πύλη. Μυρίστε το μπαρούτι και ακούστε τους ήχους απο τα κανόνια του Κούλε που υπερασπιζόταν την πόλη (Candia), το Mεγάλο Kάστρο, από τους εισβολείς.
Το ταξίδι σας όμως δεν θα σταματήσει εκεί… Στο βάθος του διαδρόμου σας περιμένουν τα ευρήματα από τις υποβρύχιες έρευνες που έκανε στην περιοχή του Ηρακλείου το 1976 ο διάσημος ερευνητής των θαλασσών, Zακ Ιβ Κουστώ”, όπως αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο.

Πηγή: ekriti

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version