Τοπικά Νέα

Επιστρατεύτηκε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για τη μεταφορά μοσχεύματος στη Θεσσαλονίκη

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος Embraer επιστρατεύτηκε για την αερομεταφορά μοσχεύματος από τη Λάρνακα στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη.

Είχε προηγηθεί αίτημα που υπέβαλαν το ΕΚΑΒ και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και σχετική επικοινωνία που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος απογειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες από την 112ΠΜ/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, με ενδιάμεσο σταθμό τη Θεσσαλονίκη για την παραλαβή ιατρικής ομάδος και προορισμό τη Λάρνακα για την παραλαβή μοσχεύματος.

Πρόκειται για την καρδία του 44χρονου Μαξιμίλιαν Γκαμπριέλ Σλόμσκι, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του, ύστερα από εργατικό δυστύχημα.

Με τη συγκατάθεση της οικογένειάς του, αφαιρέθηκαν επίσης για μεταμόσχευση, οι πνεύμονες, τα νεφρά, το ήπαρ και οι κερατοειδείς των ματιών του άτυχου Πολωνού.

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μετέβη στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, όπου και προσγειώθηκε στις 17:27, προκειμένου να παραδοθεί το μόσχευμα στον ασθενή – λήπτη.

Τα έξοδα της πτήσης του αεροσκάφους καλύπτονται από τον ΕΟΜ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα