Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: «Ο 36χρονος πήγαινε να συναντήσει άλλη γυναίκα στο ξενοδοχείο»

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: «Ο 36χρονος πήγαινε να συναντήσει άλλη γυναίκα στο ξενοδοχείο»

Σε ειδική μονάδα αποκατάστασης εγκαυμάτων, στο Θριάσιο Νοσοκομείο εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 36χρονος Γ.Μ. που υπέστη σοβαρό τραυματισμό, μετά την επίθεση με καυστικό υγρό που δέχτηκε από την 38χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, τα ξημερώματα του Σαββάτου (22.10.2022), σε δωμάτιο ξενοδοχείου, στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Σύμφωνα με όσα λέει στο newsit.gr η δικηγόρος του 36χρονου, Αλεξάνδρα Σπανάκη, ο εντολέας της τα ξημερώματα του Σαββάτου δεν γνώριζε ότι θα βρεθεί με την 38χρονη στο ξενοδοχείο. Πιο συγκεκριμένα, η κα Σπανάκη υποστηρίζει ότι “παραπλανήθηκε ο εντολέας μου. Προφανώς χρησιμοποίησε το όνομα κάποιας άλλης προκειμένου να κλείσει το ραντεβού”.

Νωρίτερα, σήμερα, η 38χρονη σε δήλωσή της στον Alpha ανέφερε πως έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τον 36χρονο. Η δικηγόρος του 36χρονου απαντώντας σε αυτή τη δήλωση, τονίζει ότι “το διαψεύδω κατηγορηματικά αυτό. Ήδη από τον Ιούνιο έχουμε μπει στη διαδικασία διαζυγίου, συναινετικά. Η ίδια καθυστερούσε και αντιδρούσε στη λύση αυτού του γάμου και αυτός είναι και ο λόγος της επίθεσης. Ο 36χρονος της ζητούσε επίμονα να χωρίσουν και η 38χρονη δεν ήθελε”.

Μιλώντα η κα Σπανάκη για τη σχέση της οικογένειας του 36χρονου με την 38χρονη, μεταφέρει στο newsit.gr ότι “τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δεν πρόλαβαν να αναπτύξουν σχέσεις μαζί της. Ο χρόνος που έμεινε μαζί το ζευγάρι ήταν πολύ μικρός, περίπου ένας μήνας”.

Κλείνοντας, σημειώνει ότι “η κατάσταση της υγείας του 36χρονου είναι ιδιαιτέρως σοβαρή. Έχει μεταφερθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο και κινδυνεύει να χάσει το ένα του μάτι. Τα υπολείμματα από το καυστικό υγρό έχουν κατασχεθεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου και έχουν σταλεί για ανάλυση. Για την ανάμειξη του καυστικού υγρού προκύπτει ότι έχει γίνει προετοιμασία από την δράστιδα”.

“Είναι μία επικίνδυνη γυναίκα – Της πήραν την επιμέλεια των παιδιών της”

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος επίσης ανέλαβε την υπεράσπιση του 36χρονου, δήλωσε στο newsit.gr: “Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση της υγείας του. Δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί του. Ελπίζω να βελτιωθεί τις επόμενες ώρες ή ημέρες. Έχει σοβαρότατα τραύματα στο πρόσωπό του, κινδυνεύει το ένα του μάτι και έχει επίσης σοβαρότατα τραύματα και στο σώμα του. Είναι μια πραγματικά άγρια επίθεση. Η 38χρονη, όπως μου μετέφεραν οι συγγενείς του 36χρονου, οι οποίοι βρίσκονται κοντά του στο νοσοκομείο, είναι μια πολύ επικίνδυνη γυναίκα. Αυτή η γυναίκα του απέκρυπτε την πραγματική της προσωπικότητα, έγινε ένας γάμος όταν ήταν μέσα στην φυλακή, με σύμφωνο συμβίωσης και ακολούθως άρχισε να αποκαλύπτεται ποια είναι. Τον πίεζε πάρα πολύ, έμαθα εκ των υστέρων ότι ακόμα και τα παιδιά της -όπως μου μετέφεραν- τα μεγαλώνει ο πρώην σύζυγός της, αφού της έχουν αφαιρέσει την επιμέλεια. Το αδίκημα χαρακτηρίζεται πλέον, μετά την υπόθεση με το βιτριόλι, ως απόπειρα ανθρωποκτονίας και η δράστις κινδυνεύει με κάθειρξη 15 ετών”.

Σήμερα το πρωί βρέθηκαν στην Ασφάλεια Ηρακλείου οι αδελφές του 36χρονου, μαζί με τη δικηγόρο της οικογένειας για να κάνουν δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Η Ασφάλεια Ηρακλείου έχει ήδη στη διαθεσή της βιντεοληπτικό υλικό τόσο από το ξενοδοχείο, όσο και από διπλανά κτίρια, και προσπαθούν να συνθέσουν τον ακριβή τρόπο διαφυγής της, και αν υπήρχε κάποιο όχημα που την περίμενε ή πήρε ταξί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις