Τοπικά Νέα

Έσκαβαν για αρχαία κοντά σε εκκλησία – Τρεις συλλήψεις στην Καρδίτσα

Συνελήφθησαν, σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του Παλαμά Καρδίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Καρδίτσας, τρία άτομα, ηλικίας 59, 52 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία ανασκαφής, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί πρόσφατα, καθώς και ανιχνευτής μετάλλων, προοριζόμενος για αρχαιολογικές ανασκαφές. 

Σε κοντινό χώρο Ιερού Ναού, σύμφωνα με την ανακοίνωση, βρέθηκε μία πρόσφατη ανασκαφή, η οποία, όπως εξακριβώθηκε, δεν προϋπήρχε και έγινε από τους τρεις φερόμενους ως δράστες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση κάνει το Αστυνομικό Τμήμα Παλαμά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα