Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Έβρος: Νέα επεισόδια στις Καστανιές! Μάχες μπροστά στην κάμερα (Βίντεο)

Έβρος: Νέα επεισόδια στις Καστανιές! Μάχες μπροστά στην κάμερα (Βίντεο)

Νέος γύρος επεισοδίων έλαβε χώρα στο φυλάκιο στις Καστανιές στον Έβρο, λίγο πριν τις 09.00, όταν ομάδα νεαρών εκτόξευσε χημικά και δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, που απάντησαν.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, του επεισοδίου προηγήθηκαν δύο εκκωφωντικοί ήχοι και ακολούθησε ένα “μικρό χάος”. Οι ελληνικές δυνάμεις αμέσως εξαπλώθηκαν σε όλο το χώρο, ελέγχοντας το χώρο, κυρίως τα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόπειρες παραβίασής τους.

Στα πλάνα βλέπουμε τους Έλληνες αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί στο σημείο και δεκάδες μετανάστες να πραγματοποιούν επιθέσεις πίσω από τον φράχτη. Τα χημικά που άγνωστο πως, βρέθηκαν και πάλι στα χέρια τους, έπεσαν στο ελληνικό έδαφος, με την ατμόσφαιρα στο σημείο να γίνεται γρήγορα αποπνικτική.

Οι ελληνικές δυνάμεις αμέσως εξαπλώθηκαν σε όλο το χώρο, ελέγχοντας το χώρο, κυρίως τα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόπειρες παραβίασής τους. Στο σημείο υπάρχουν και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προς αντιμετώπιση του σκηνικού.

Οι ελληνικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν την κατάσταση αποτελεσματικά με αποφασιστικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, έχουν γίνει 26.000 αποτροπές. Σε κάθε περίπτωση, όποιος καταφέρνει να περάσει τα σύνορα, συλλαμβάνεται και οδηγείται σε κέντρο κράτησης, προς απέλαση. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις