Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Φλώρινα: Βίντεο ντοκουμέντο με σκυλιά να κυνηγούν μια αρκούδα σε κατοικημένη περιοχή της πόλης

Φλώρινα: Βίντεο ντοκουμέντο με σκυλιά να κυνηγούν μια αρκούδα σε κατοικημένη περιοχή της πόλης

Η αρκούδα έχει μπει σε κατοικημένη περιοχή στη Φλώρινα, αλλά πέφτει πάνω σε μια αγέλη από αδέσποτα σκυλιά. Κάτοικοι της περιοχής καταγράφουν τις εικόνες…

Αρκούδα «κατέβηκε» μεταμεσονύκτιες ώρες στη Φλώρινα από το βουνό, ωστόσο τα αδέσποτα της περιοχής την ανάγκασαν να κατευθυνθεί άμεσα στο δάσος. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «Αρκτούρου», Πάνος Στεφάνου εξηγεί τον λόγο που επισκέπτονται αυτή την περίοδο κατοικημένες περιοχές.

«Αυτό το διάστημα είναι η περίοδος αναπαραγωγής για τις αρκούδες, οπότε η κινητικότητα είναι σίγουρα αυξημένη. Ο βασικός λόγος για να βρεθεί σε μια κατοικημένη περιοχή είναι το φαγητό. Η αναπαραγωγική περίοδος προϋποθέτει για τις αρκούδες και αυξημένες διατροφικές ανάγκες» αναφέρει ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «Αρκτούρου», Πάνος Στεφάνου.

Όπως θα δείτε στα παρακάτω βίντεο του grtimes.gr, η αρκούδα τρέχει μέσα στην πόλη της Φλώρινας σαν κάτι να την ανησυχεί, ενώ στο επόμενο βίντεο φαίνεται ότι αδέσποτα σκυλιά της περιοχής την κυνηγούν, με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή.

Επιπλέον, ο κ. Στεφάνου συμπληρώνει ότι εκτός από την εύρεση τροφής, μπορεί η αρκούδα να έχει μετακινηθεί, λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού. «Η συγκεκριμένη μπορεί να μην είχε ζωτικό χώρο, διότι υπήρχαν πιο μεγάλες από αυτή, με αποτέλεσμα να αναζητήσει άλλο μέρος κι έτσι να «κατέβει» στην πόλη της Φλώρινας. Όμως, να τονίσουμε στους πολίτες ότι είναι απλά ένα πέρασμα του ζώου και δεν υπάρχει προθυμία εγκατάστασης. Έχει συμβεί στο παρελθόν κι άλλες φορές και είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί».

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις