Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Φωτιά στη Φθιώτιδα: Ανεξέλεγκτες οι φλόγες με αέρα 6 μποφόρ

Φωτιά στη Φθιώτιδα: Ανεξέλεγκτες οι φλόγες με αέρα 6 μποφόρ
ΦΩΤΟ LAMIAREPORT

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη Φθιώτιδα λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, σε πευκόφυτη περιοχή στο Μώλο της Λοκρίδας.

Η φωτιά ξεκίνησε από αγροτική περιοχή, πέρασε πολύ κοντά από το χωριό Καραβίδια και κατευθύνθηκε σε πευκοδάσος στην περιοχή της Μενδενίτσας, όπου βοηθούμενη από τους πολύ ισχυρούς ανέμους – πάνω από 6 μποφόρ – που πνέουν από το απόγευμα, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Στην περιοχή έχει πάει όλη σχεδόν η δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ καλούνται και δυνάμεις από τους γειτονικούς νομούς – και αυτή την ώρα επιχειρούν εναέρια μέσα που έχουν φτάσει στην περιοχή, για να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς στο χωριό Μενδενίτσα.

Προς το παρόν, η φωτιά βρίσκεται μέσα σε πευκόφυτη περιοχή βόρεια της Μενδενίτσας και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι διαστάσεις μπορεί να αποκτήσει, καθώς έχει κυκλώσει το Κάστρο της Μενδενίτσας.

Οι κάτοικοι της περιοχής, με ό,τι μέσον έχουν στη διάθεσή τους βρίσκονται μέσα στις αγροτικές περιοχές κυνηγώντας στις φλόγες, όμως είναι δύσκολο να παρέμβουν στο πευκόδασος πού βρίσκεται τώρα η φωτιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν μισή ώρα σήμανε συναγερμός για τα σπίτια στο χωριό Καραβίδια, όμως η φωτιά πέρασε σε κοντινή απόσταση από τα τελευταία σπίτια του χωριού.

Αυτή την ώρα, πυροσβεστικά οχήματα αλλά και πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής έχουν μετακινηθεί στην περιοχή και μαζί με τα εναέρια μέσα, έχουν δημιουργήσει μία ζώνη κοντά στο Κάστρο της Μενδενίτσας και δυτικά, σε πευκόφυτη περιοχή, προσπαθώντας να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς όσο επιτρέπει το φως της μέρας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις